Google Documenten laat je nu offline met afbeeldingen werken

Wouter Nijsen
14 mei 2015, 10:25
1 min leestijd
Google Documenten laat je nu offline met afbeeldingen werken

Google Documenten en Presentaties zijn toe aan een nieuwe versie en die laat  je makkelijker werken met afbeeldingen. Ook werken de apps voortaan beter zonder internetverbinding.

Lees verder na de advertentie.

Google Docs update

In navolging op  Google Fit en Gmail heeft Google ook de Android-apps van Google Documenten en Presentaties bijgewerkt. Beide applicaties gaan door de update slimmer om met afbeeldingen en laten je makkelijker met plaatjes werken.

Het is nu  namelijk mogelijk om afbeeldingen direct vanaf een smartphone of tablet in een document of presentatie te plakken. Dit werkt voor afbeeldingen die in je galerij staan, maar je kunt ook direct een foto schieten, om `m vervolgens in een  bestand te zetten.

Google Documenten update

Zoals in de screenshot hierboven te zien is, dien je het plusicoontje rechtsboven te gebruiken om afbeeldingen in te voegen. Door vervolgens twee keer op een plaatje te tikken, krijg je enkele  opties om `m te bewerken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de randen bij te snijden of de afbeelding om te toveren tot een bepaalde vorm.

Handig is dat de nieuwe functies ook werken wanneer je geen internetverbinding hebt. Zo kun je dus ook documenten en presentaties maken en bewerken als je even in de trein zit.

Download de update

De updates voor Google Documenten en Presentaties zijn vanaf nu beschikbaar in Google Play. Beide apps staan  op de meeste Android-toestellen standaard geïnstalleerd. Is dat bij jou niet het geval, dan kun je ze via onderstaande links alsnog downloaden.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Download Google Presentaties in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu