De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google lanceert add-ons voor Google Documenten

Erwin Vogelaar
28 juli 2016, 20:31
2 min leestijd
Google lanceert add-ons voor Google Documenten

Google heeft een nieuwe sectie in de Play Store gelanceerd vol met add-ons voor Google Documenten. Deze toevoegingen moeten het werken op je smartphone of tablet nog makkelijker maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Documenten add-ons

Google heeft door dat veel mensen werken op hun smartphone of tablet, wat natuurlijk goed kan met de verschillende apps van Google zelf. Om deze ervaring te verbeteren kun je vanaf nu add-ons downloaden voor Google Documenten in de Play Store. Deze add-ons zijn diensten van derde partijen die functionaliteit toevoegen aan Google Documenten. De add-ons kunnen in de Play Store als apps gedownload worden en zijn vervolgens te bereiken via de add-ons-menu’s in Google Documenten en Google Spreadsheets.

google documenten add-ons

Op dit moment is er een selectie van negen add-ons verkrijgbaar. Eentje van deze add-ons is van Google zelf. Met Google Classroom is er betere communicatie tussen docenten en leerlingen mogelijk, mits je onderwijsinstelling gebruik maakt van de app natuurlijk. Daarnaast kun je met DocuSign of PandaDoc documenten elektronisch ondertekenen. Met Scanbot kun je makkelijk met je smartphone papieren documenten inscannen en in Google Documenten bewaren.

Daarnaast kun je met EasyBib snel een bibliografie genereren, door onder andere de barcodes van je gebruikte boeken te scannen. Andere add-ons zijn meer voor specifieke professionals bedoeld, zoals Zoho CRM, AppSheet, Teacher Aide en ProsperWorks CRM.

De selectie is op dit moment nog niet heel groot dus, maar toch kan deze kleine selectie het werken op Android een stukje makkelijker maken. Wil je zelf aan de slag met deze add-ons voor Google Documenten, dan kun je een kijkje nemen op deze Play Store-pagina. Al deze genoemde add-ons zijn gratis te downloaden.

Google Documenten downloaden

Ook Google Documenten kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Je hebt wel minimaal Android 4.1 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu