Download: Google brengt officiële Google Documenten en Spreadsheets uit

Redactie
1 mei 2014, 7:41
2 min leestijd
Download: Google brengt officiële Google Documenten en Spreadsheets uit
google documenten spreadsheets

Google heeft de officiële apps voor Google Documenten en Google Spreadsheets uitgebracht, beide onderdelen van Google Drive. De apps zijn reeds beschikbaar in Google Play en laten gebruikers gemakkelijk documenten of spreadsheets maken. Mogelijk lanceert Google deze apps om de verwarring bij gebruikers te voorkomen. Zo biedt Office voor Android soortgelijke individuele apps, en verwachten Android-gebruikers mogelijk soortgelijke apps van Google in plaats van de diensten allemaal binnen Google Drive te voegen.

De apps, die ietwat onverwacht zijn gelanceerd, kunnen op zowel smartphones als tablets worden gedownload en zijn echt individuele apps voor degenen die veel van documenten of spreadsheets gebruikmaken.

Lees verder na de advertentie.

Google Documenten en Spreadsheets

“Je kunt documenten maken, bewerken en hieraan samenwerken met anderen op uw Android-telefoon of -tablet”, aldus Google over de nieuwe documenten-app. Als je de app opstart, zie je direct eenzelfde interface als Google Drive. Hier staan al je documenten die je vervolgens kunt openen, bewerken en kunt delen om met anderen tegelijkertijd aan het betreffende documenten te werken. Via het hamburgermenu aan de linker zijkant kun je onder andere door documenten met een ster, documenten op het apparaat en de instellingen bladeren, alsmede de Google Drive-app openen.

Voor Google Spreadsheets geldt precies hetzelfde: de app heeft een groen in plaats van blauw design en toont ook alle spreadsheets in jouw Google Drive. De groene menubalk kun je onder andere gebruiken om de interface aan te passen, te zoeken naar bestanden, de bestanden opnieuw te randschikken en om folders of een nieuw bestand aan te maken. Deze acties gelden logischerwijs ook voor de Google Documenten-app. Ook kun je spreadsheets bewerken met een vrij overzichtelijke en volledige actiebalk en is het mogelijk om samen met anderen tegelijkertijd aan een spreadsheet te werken.

Beide apps kunnen geheel offline werken, waarna de app begint te synchroniseren wanneer er weer een internetverbinding beschikbaar is. Daarnaast komt er ook een officiële app voor Google Presentaties, waarbij gebruikers presentaties kunnen maken en deze mogelijk direct naar de Chromecast kunnen streamen.

Lees ook

Download

De Google-apps zijn gratis in Google Play te downloaden.

Download: Google Documenten (gratis)

Download: Google Spreadsheets (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu