Op deze manieren werk je nu beter samen in Google Documenten

Erwin Vogelaar
16 augustus 2017, 19:11
2 min leestijd
Op deze manieren werk je nu beter samen in Google Documenten

De nieuwste Google Documenten-update maakt de tekstverwerker nog meer geschikt voor samenwerken. Voornamelijk via desktop, maar ook met een handige nieuwe app-functie.

Lees verder na de advertentie.

Google Documenten-update maakt samenwerken makkelijker

Google Documenten is de ideale manier om samen te werken. Je kunt namelijk tegelijk in één document zitten en live zien wat anderen aanpassen. Met de nieuwste Google Documenten-update geeft Google extra mogelijkheden om het samenwerken soepeler te doen verlopen.

Voor gebruikers van de app is het belangrijk dat je eindelijk wijzigingen kunt bijhouden op je smartphone. Dit betekent dat je de ‘Suggesties doen’-optie aanzet en vervolgens bewerkingen doet in het document, zoals tekst verwijderen en toevoegen.

google documenten-update

De persoon waarmee je samenwerkt ziet deze aanpassingen vervolgens en kan deze één voor één accepteren of afwijzen. De functie vind je binnenkort als je in een document op de drie puntjes rechtsboven tikt.

Aanpassingen voor Google Documenten op desktop

Voor desktop rolt Google wat meer aanpassingen uit. Voornamelijk handig is de mogelijkheid om een revisie een naam te geven. Als iedereen aanpassingen doet en er dus veel verschillende versies in de geschiedenis van het document worden opgeslagen, is het nu lastig om specifieke versies terug te vinden. Je versiegeschiedenis mag je zelfs filteren op namen, zodat je ze altijd terugvindt.

Ook is het nu mogelijk om alle suggesties voor aanpassingen in één keer te accepteren of juist af te wijzen. Deze optie vind je bij ‘Extra > Voorgestelde bewerkingen bekijken’. Hier vind je ook de mogelijkheid om een preview te krijgen van je document als alle suggesties doorgevoerd zouden worden. Of juist hoe het document eruit ziet zonder alle suggesties.

Daarnaast zijn nog wat nieuwe templates toegevoegd. Ook werkt Google Documenten nu samen met nieuwe add-ons zoals DocuSign, om documenten te ondertekenen. De meeste nieuwe toevoegingen gelden overigens ook voor Google Spreadsheets en Google Presentaties.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu