Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google-apps voorzien van nieuwe bewerkingsfuncties

Wouter Nijsen
10 juli 2015, 8:53
1 min leestijd
Google-apps voorzien van nieuwe bewerkingsfuncties

Google heeft kleine updates beschikbaar gemaakt voor de Documenten, Presentaties en Spreadsheets-apps. Enkele nieuwe bewerkingsfuncties zorgen dat je nog productiever te werk kan gaan.

Lees verder na de advertentie.

Google Documenten update

googledocsupdate

Google voorziet haar eigen Android-apps regelmatig van updates, en nu zijn Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets aan de beurt. De veelgebruikte applicaties zijn niet voorzien van grote nieuwe features, maar er zijn wel enkele veranderingen doorgevoerd die de gebruikservaring ten goede komen.

Zo is de manier waarop je de namen van documenten aanpast in de Google-apps op de schop gegaan. Waar je voorheen als een bestandsnaam kon wijzigen door een bestand  opnieuw op te slaan, kan dat nu te allen tijde vanuit het hamburgermenu. Je dient simpelweg bovenaan op het document te tikken, waarna er automatisch een scherm verschijnt.

Daarnaast is de manier veranderd waarop er in Google Documenten met opmerkingen wordt omgegaan. Wanneer je voortaan bijvoorbeeld een Word-bestand bekijkt of bewerkt , worden opmerkingen en suggesties bij elkaar geplaatst. Dat is vooral handig voor gebruikers die veel in documenten samenwerken. Ook blijft de app hierdoor overzichtelijker.

Een kleine update voor Google Presentaties zorgt ervoor dat je nu gemakkelijk een slide kunt voorzien van een bestaande layout.

Updates downloaden

De updates voor Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets worden de komende dagen naar iedereen uitgerold. Het is dus niet nodig om handmatig de nieuwste versies te downloaden en installeren. De apps staan veelal geïnstalleerd op elk Android-toestel, maar via onderstaande link kun je ze alsnog downloaden.

Download Google Documenten  in Google Play (gratis)
Download Google Presentaties  in Google Play (gratis)
Download Google Spreadsheets  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu