Google geeft Docs ondersteuning voor voetnoten, opties voor afbeeldingen
Google Docs

Google Documenten

Gratis

Onze score

8

Google heeft een flinke update uitgerold voor Google Documenten. Je kunt nu de grootte van afbeeldingen aanpassen en voetnoten in je documenten verwerken.

Google Documenten voetnoten

De Google Documenten-app krijgt steeds meer functies van zijn desktop-tegenhanger. Google heeft nu ondersteuning voor het bewerken en invoeren van voetnoten in de Docs-app ingebouwd. Je kunt nu zowel aan de bovenste rand van je documenten headers invoeren als voetnoten onderaan de pagina maken.

Als je tekst wil verplaatsen binnen één document kun je een segment knippen en plakken. Google heeft het nu mogelijk gemaakt om blokjes tekst gemakkelijk te slepen naar een andere locatie. Dit doe je door een woord lang indrukt te houden, waarna je het geselecteerde segment naar een nieuwe plek in de tekst kunt slepen.

Daarnaast kun je nu de positie van afbeeldingen aanpassen, waarbij je plaatjes kunt draaien, vergroten en verplaatsen. De app biedt daarnaast opties voor hoe tekst om je afbeeldingen heen vloeit, vergelijkbaar met hoe Google Documenten dit in de desktopversie doet. Zo kun je afbeeldingen netjes in een blok tekst verwerken, of juist de tekst er achterdoor laten lopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Documenten was vroeger een losse tekstverwerker voor Android, maar is nu onderdeel van Google Drive. Toch zijn Documenten, Spreadsheets en Presentaties nog altijd hun eigen apps. Op deze manier kan Google ze los bijwerken met nieuwe functies en kun je zelf kiezen welke je op je smartphone wil hebben. Je hebt wel een Google-account nodig om de apps te kunnen gebruiken.

Google Documenten downloaden

Google Documenten staat op veel Android-smartphones vooraf geïnstalleerd. Als je de app nog niet hebt kun je hem via onderstaande link gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.4 of hoger nodig.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.