Google Drive maakt een back-up van je complete pc met Back-up & Sync
Google Drive

Google Drive

Gratis

Onze score

7

Overstappen naar een nieuwe pc, of heb je graag een online back-up van je belangrijkste bestanden? Met Google Drive Back-up en Sync wordt het een stukje makkelijker.

Google Drive Back-up en Sync beschikbaar

Tot nu toe werd Google Drive vooral in de markt gezet als de plek om losse bestanden op te slaan, maar met de release van een nieuwe tool wil Google gebruikers aanmoedigen de dienst breder te gebruiken. Het bedrijf introduceert Back-up en Sync, waarmee je een volledig archief van je Windows- of Mac-pc kunt uploaden naar de servers van Google.
Google Drive Back-up en Sync
De software is voorlopig alleen voor Windows en macOS beschikbaar, en vervangt zowel Google Drive en Google Foto’s voor beide platformen. Die software richtte zich vooral op het synchroniseren van specifieke mappen. Zo kon je bestanden gemakkelijk en automatisch laten uploaden zodra je ze wijzigde. Die functionaliteit blijft aanwezig, maar wordt uitgebreid met nieuwe features. Je kunt nu voor het eerst gemakkelijk elk bestandstype uploaden naar je Google Drive.

→ Tip: zo kun je Android back-ups beheren in Google Drive

Nadat je Google Drive Back-up en Sync opent, selecteer je van welke mappen en bestanden je een back-up wilt maken. Vervolgens worden die gegevens automatisch geüpload en opgeslagen door Google. Daarbij kent Drive wel een serieuze beperking: de gratis versie van de dienst biedt slechts 15GB opslagruimte. Dat is voor de gemiddelde back-up al gauw te weinig. Hoewel er opties zijn voor meer opslagruimte, moet je hiervoor wel betalen. Na het uploaden van de backup kun je deze gemakkelijk terugvinden via het nieuwe ‘Computers’-veld in het Google Drive-menu.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Drive voor Android downloaden

Google Drive is standaard op de meeste Android-smartphones te vinden, maar vind je via onderstaande link ook in de Play Store. De app is gratis en werkt op elk recent Android-toestel. Back-up en Sync download je via Googles site.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.