Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Drive geüpdatet: mappen aanmaken, bestanden verplaatsen en betere zoomfunctie

Redactie
11 september 2012, 8:10
1 min leestijd
Google Drive

Google Drive begint aan een flinke inhaalslag met Dropbox. De grootste concurrent is bij het grote publiek nog steeds meer geliefd vanwege de uitgebreide functies, maar Google heeft de app van hun online opslagdienst weer sterk verbeterd. In de nieuwe versie, die ook wat sneller werkt, kun je voortaan mappen aanmaken, bestanden uploaden in nieuwe mappen en deze verplaatsen naar mappen. Google Drive voor Android beschikt ook over een nieuwe sorteerfunctie, hervat afgebroken uploads en synchroniseert automatisch vastgezette inhoud via 3G. Het maakt de Google Drive-app weer wat stabieler, want als de app uitviel terwijl je een document aan het bewerken was, bleek alles verloren.

Daarnaast worden Google-presentaties en tabellen na de update beter weergegeven en kun je opmerkingen maken en daarop antwoorden in de nieuwe document-editor. Het maken van opmerkingen en reageren kunnen iPhone en iPad-gebruikers door de laatste update voor de iOS-app ook, waardoor je dus handig samen kunt werken.

Lees verder na de advertentie.

Eén van mijn nieuwe favoriete functies is pinch-to-zoom om letters groter of kleiner te maken. Hierdoor kun je inzoomen in tekstdocumenten. En gebruik je Google Cloudprinter al? Deze dienst is echt een enorme aanrader, want met Google Cloudprinter kun je direct vanuit de Android-app printen – waar je ook maar bent.

Download: Google Drive (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu