Google stopt met Drive-ondersteuning voor Ice Cream Sandwich

Wouter Nijsen
24 augustus 2016, 13:19
1 min leestijd
Google stopt met Drive-ondersteuning voor Ice Cream Sandwich

De Google Drive-app voor Android heeft een kleine update gekregen, die toch een aantal belangrijke veranderingen met zich meebrengt. Zo wordt Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voortaan niet meer ondersteund.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive Ice Cream Sandwich

Versie 2.4.311 is de laatste Google Drive-update die wordt uitgebracht voor apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Gebruikers met deze Android-versie hoeven geen updates meer te verwachten voor de app en lopen dus nieuwe functies mis. Volgens de laatste distributiecijfers draait Android 4.0 op 1,6 procent van alle toestellen, al mag dit – gezien de enorme hoeveelheid Android-apparaten – niet onderschat worden.

google drive

In het hamburgermenu van de app vind je voortaan ook de optie om je opslagruimte te upgraden. Gebruikers krijgen standaard 15GB gratis opslag van Google, maar als dat niet genoeg is, dan kun je nu ook vanuit de app meer opslag kopen. Hierbij gelden de huidige prijzen van Google Drive, waarbij je bijvoorbeeld 9,99 euro per maand betaalt voor 1TB aan opslagruimte.

Daarnaast heeft Google Drive een handige widget gekregen, waarmee het mogelijk is om een snelkoppeling van een bestand of map in Drive op je homescreen te plaatsen. Je activeert de widget door op je homescreen te drukken, eventjes vast te houden en vervolgens de widget te selecteren. Hierna kun je kiezen van welk bestand je een snelkoppelingen wil instellen. Handig, want zo kun je direct een belangrijk document of map openen zonder Drive eerst te moeten doorzoeken.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu