Google Drive krijgt grote update: Holo-uiterlijk, scannerfunctie en rasterweergave

Redactie
22 mei 2013, 18:20
1 min leestijd
Google Drive krijgt grote update: Holo-uiterlijk, scannerfunctie en rasterweergave
drive

Google Drive, de online opslagdienst van Google, heeft woensdag een grote update gekregen. De update brengt onder andere een nieuwe en zeer overzichtelijke rasterweergave, de snelle weergave die enkele weken geleden werd geïntroduceerd en een heuse scanfunctie waarmee je snel en gemakkelijk documenten of bonnetjes in kunt scanner en direct naar Google Drive kan uploaden.

De nieuwe rasterweergave activeer je door het knopje rechts bovenaan en laat kleine previews van de bestanden zien. Dit is voornamelijk handig in fotoalbums. Daarnaast is er een snelle weergave-functie waarmee je foto’s en bestanden, van tekst tot Excel-documenten, snel kunt bekijken zonder het gehele bestand te downloaden. Er wordt een voorbeeld van het bestand weergegeven, waarna de gebruiker de mogelijkheid krijgt om het bestand op te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive krijgt scanner

Ook heeft Google een nieuwe scannerfunctie aan Google Drive toegevoegd. Met deze scanner, die te bereiken is door een nieuw bestand toe te voegen, kunnen gebruikers scans van documenten of bonnetjes maken en deze direct in pdf-bestand naar Google Drive uploaden.

In de nieuwe versie van Google Drive kunnen gebruikers ook een kopie naar de lokale schijf downloaden, lettertypes, kleuren en celuitlijningen met de spreadsheeteditor wijzigen en bestandseigenschappen in de editor bekijken.

Als laatste heeft Google een redesign van Google Drive doorgevoerd. De nieuwe interface oogt overzichtelijker, simpeler en vooral een stuk beter. De nieuwe Google Drive is meer in lijn met het bekende Holo-design dat met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) werd geïntroduceerd.

De update van Google Drive is gratis te downloaden in de Google Play Store.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu