De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Nieuw Google Drive-design nu in Nederland beschikbaar: dit is er anders

Thomas Haenen
10 april 2019, 10:05
2 min leestijd
Nieuw Google Drive-design nu in Nederland beschikbaar: dit is er anders

De Google Drive-app op je smartphone ziet er vanaf deze week compleet anders uit. Niet alleen is de interface opgefrist, er worden ook allerlei nieuwe functies toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive Material Design-update beschikbaar voor Android

Material Design is de huisstijl die Google in 2014 introduceerde, en inmiddels door steeds meer apps en diensten van het bedrijf gebruikt wordt. Vorig jaar kreeg Gmail al een Material Design make-over, en onlangs werd het kantoorpakket van Google al bijgewerkt op de desktop. Het nieuwe Google Drive-design werd onlangs al geïntroduceerd op de iPhone, en rolt nu ook uit voor Nederlandse Android-gebruikers van Google Drive. Het kan enkele dagen duren voordat de update voor iedereen zichtbaar is.

Open je het vernieuwde Google Drive, dan valt gelijk op dat het design er een stuk opgeruimder uit ziet. De app heeft meer witruimte, minder tekst en meer ruimte voor beeld. Bovenaan staan nu niet meer de nieuwste bestanden of je mappen, maar documenten die je volgens Google waarschijnlijk nodig hebt. Merkt Google bijvoorbeeld dat je elke ochtend hetzelfde document opent, dan zal dat document nu rond dat tijdstip altijd bovenaan Drive te vinden zijn.

Onderaan de app vind je nu een verbeterde navigatiebalk met vier knoppen. Daarmee kun je direct naar de belangrijkste onderdelen van de app: de startpagina, je favoriete documenten, documenten die met jou gedeeld zijn en alle documenten. De zoekbalk staat nu bijna altijd bovenaan in beeld, zodat je makkelijker en sneller het juiste bestand terug kan vinden.

Material Design nu de standaard bij Google-apps

In het afgelopen jaar zijn vrijwel alle Google-diensten voorzien van een vernieuwd Material Design-ontwerp. Onder andere Google Foto’sGoogle AgendaGmail en Google Play Boeken zijn recentelijk bijgewerkt.

Er zijn voor zover bekend geen plannen om de Google Documenten- en Presentatie-apps op smartphones te herzien. Deze apps hebben al ruime tijd een Material Design-look en passen nog prima bij de huidige huisstijl van Google.

Download Google Drive-update

Google Drive staat standaard al op zowat elke Android-smartphone. Via onderstaande link naar de Play Store check je de nieuwste versie van de app hebt. Is de update voor jou nog niet beschikbaar, dan zul je nog even geduld moeten hebben. Google rolt het nieuwe design de komende dagen geleidelijk uit.

Download Google Drive in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu