Google Drive-app krijgt notificaties en andere nieuwe functies

Erwin Vogelaar
4 november 2015, 20:01
1 min leestijd
Google Drive-app krijgt notificaties en andere nieuwe functies

De Google Drive-app krijgt vanaf vandaag notificaties wanneer een bestand met je wordt gedeeld. Binnenkort komen er ook nog andere nieuwe functies bij.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive notificaties

google drive notificaties

Notificaties in de Google Drive-app moeten het een stuk makkelijker maken om samen te werken. Toen er voorheen een bestand met je werd gedeeld, moest je eerst naar je e-mail-app om te zien wat er met je gedeeld werd om daarna weer naar de Google Drive-app gestuurd te worden. Vanaf vandaag zijn er notificaties binnen de Google Drive-app om je dat te vertellen. Een notificatie brengt je tevens direct naar het gedeelde bestand of de gedeelde map.

Bestanden delen

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om vanuit de app toegang te vragen tot een bestand. Dit kan nodig zijn als er een bestand of mapje met je gedeeld wordt waar je nog geen toegang tot hebt gekregen. Vanuit de app kun je zowel toegang vragen als verlenen. De laatste nieuwe functie is de mogelijkheden om gedeelde bestanden te zien zonder een Google-account, zoals in de webversie van Google Drive mogelijk is. Deze twee functies komen later deze week beschikbaar.

Google Drive is een plek om bestanden op te slaan in de cloud en om bestanden met elkaar te delen. Toen de dienst startte werd ook Google Docs door Drive opgeslokt, waardoor tekstbestanden net als andere bestanden makkelijk bewerkt, bewaard en gedeeld kunnen worden. Deze bestanden worden op alle systemen met Google Drive gesynchroniseerd en het is tevens mogelijk om  met meerdere mensen aan één tekstbestand te werken.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu