Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Synchronisatie tussen Google Drive en Google Foto’s stopt: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
12 juni 2019, 19:06
2 min leestijd
Synchronisatie tussen Google Drive en Google Foto’s stopt: dit moet je weten

Wanneer je foto’s in Google Drive opslaat, verschijnen de kiekjes automatisch in Google Foto’s. Veel mensen vinden dat verwarrend en daarom stopt Google de synchronisatie tussen de twee diensten. Zo kun je foto’s alsnog dubbel opslaan.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive synchronisatie met Google Foto’s stopt

De zoekmachinegigant maakt de wijziging bekend in een blogpost. Wanneer je straks foto’s of video’s naar Google Drive uploadt, verschijnen ze dus niet automatisch in Google Foto’s en vice versa. Omdat de synchronisatie tussen de diensten stopt, moet je bestanden dus ook tweemaal verwijderen.

Wanneer je een foto in Google Foto’s verwijdert staat dit plaatje dus nog wel op Google Drive. Google zegt hiervoor te hebben gekozen omdat sommige gebruikers per ongeluk afbeeldingen verwijderden, en de plaatjes dan op beide diensten weg was. De synchronisatie tussen de apps stopt vanaf juli. Dit betekent dat uploads van daarvoor alsnog ‘gewoon’ op zowel Drive als Foto’s verschijnen.

Google Drive synchronisatie stopt

Zo kun je foto’s alsnog dubbel opslaan

Vind je het toch fijner om waardevolle foto’s op twee locaties op te slaan? Dan kun je straks gebruikmaken van de nieuwe functie ‘Upload vanaf Drive’. Door op deze knop te drukken, kun je handmatig foto’s en video’s vanuit Drive naar Google Foto’s kopiëren.

Houd er wel rekening mee dat deze foto’s nu dus tweemaal zoveel ruimte in beslag nemen, omdat Google hetzelfde plaatje als twee losse bestanden ziet. Wanneer je veel plaatjes in hoge kwaliteit opslaat, neemt dit veel ruimte in beslag. Uiteraard krijg je een waarschuwing wanneer je capaciteit bijna op is. Tot slot blijft het natuurlijk mogelijk om foto’s direct naar Drive en Foto’s te uploaden met de Google Backup-app voor je computer.

Synchronisatie stopt vanaf juli

De nieuwe functie rolt vanaf juli uit. Een specifieke releasedatum is onbekend. Google is de afgelopen tijd zeer actief en brengt de ene na de andere update voor zijn apps uit. Zo kreeg de Foto’s-app onlangs een donkere modus en werd Drive van een nieuw Material-ontwerp voorzien. Ook heeft de Google Assistent een donkere modus.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu