Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Drive update brengt licht Holo-design en veel grote veranderingen

Redactie
12 september 2013, 12:20
2 min leestijd
Google Drive update brengt licht Holo-design en veel grote veranderingen
google drive update

Google Drive heeft donderdag een update gekregen die een nieuw licht Holo-uiterlijk aan de app geeft. De Google Drive update brengt tevens een reeks aan grotere veranderingen. Het is de eerste keer in een lange tijd dat de populaire documenten-app van Google zo’n grote update krijgt.

De uitrol van de app wordt, net als voorheen, gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat de update niet direct voor alle Android-gebruikers beschikbaar is. Het is al wel mogelijk om het apk-bestand te installeren. Hoe je dit bestand installeert, lees je in onze handleiding apk Android bestanden installeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive update brengt nieuwe Holo-interface

Het nieuwe lichte uiterlijk voor Google Drive komt na de vorige update die eveneens het Holo-design naar de app bracht. Het nieuwe design oogt licht en fris en komt op deze manier een stuk duidelijker over. Daarnaast is er voortaan een nieuwe balk aan de onderkant aanwezig waar je bestanden kunt uploaden, creëren en scannen. Bij laatstgenoemde is het mogelijk om bijvoorbeeld documenten in te scannen en direct in Google Drive op te slaan. Ook is er in de nieuwe versie van Google Drive het handige swipe-down-to-refresh aanwezig. Eenzelfde functie zit bijvoorbeeld ook in Gmail en Google+.

De spreadsheet-functie van Google Drive heeft ook een flinke update gekregen. Er zijn nieuwe celknoppen aanwezig en je kunt na de Google Drive update zowel cellen als kolommen samenvoegen en splitsen. Bij de scanfunctie zijn enkele verbeteringen voor de afwerking van de afbeelding toegevoegd, waardoor je voortaan via colow drawing tekeningen van je kinderen kunt inscannen om voor altijd te bewaren.

Een laatste kleine update is de pauzeknop: deze oogt nu ook als een pauzeknop in plaats van een vierkant blokje.

Google Drive update downloaden

Het is mogelijk dat de update door de gefaseerde uitrol nog niet in Google Play beschikbaar is. Het apk-bestand is hier te downloaden.

Download: Google Drive (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu