Google Drive-update blokkeert bewerkingsopties, en zo krijg je ze terug

Google Drive updateDe laatste Google Drive update blokkeert de mogelijkheid om documenten aan te maken of te bewerken. Die functies zijn uit de app gehaald, nadat Google eerder de officiële Google Documenten en Google Spreadsheets in Google Play lanceerde. Deze twee nieuwe apps zijn in feite de nieuwe bewerkings-apps voor documenten en spreadsheets, en Google Drive wordt de algemene cloudopslag-app.

Toch valt het allemaal wel mee. Als je Google Documenten en Google Spreadsheets installeert, kun je gewoon vanuit Drive weer documenten aanmaken en bewerken. Dit gaat dan via de twee nieuwe apps. Deze twee apps moet je echter wel nog installeren.

Google Drive update

Als je op een document drukt om te bewerken, krijg je van Google Drive een melding te zien om Google Documenten of Google Spreadsheets te installeren. Als je dit niet wilt, kun je het betreffende documenten alleen bekijken.

Verder brengt de Google Drive update een nieuw navigatiepaneel en een nieuwe knop voor bestanden en verversen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download

Google Drive wordt meestal standaard met nieuwe Android-toestellen meegeleverd en is via Google Play van een update te voorzien. De update wordt gefaseerd uitgerold, waardoor niet iedereen de update ontvangt.

Download: Google Drive (gratis)

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.