Google Drive-update blokkeert bewerkingsopties, en zo krijg je ze terug

Redactie
3 mei 2014, 14:12
1 min leestijd
Google Drive-update blokkeert bewerkingsopties, en zo krijg je ze terug
Google Drive update

De laatste Google Drive update blokkeert de mogelijkheid om documenten aan te maken of te bewerken. Die functies zijn uit de app gehaald, nadat Google eerder de officiële Google Documenten en Google Spreadsheets in Google Play lanceerde. Deze twee nieuwe apps zijn in feite de nieuwe bewerkings-apps voor documenten en spreadsheets, en Google Drive wordt de algemene cloudopslag-app.

Toch valt het allemaal wel mee. Als je Google Documenten en Google Spreadsheets installeert, kun je gewoon vanuit Drive weer documenten aanmaken en bewerken. Dit gaat dan via de twee nieuwe apps. Deze twee apps moet je echter wel nog installeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive update

Als je op een document drukt om te bewerken, krijg je van Google Drive een melding te zien om Google Documenten of Google Spreadsheets te installeren. Als je dit niet wilt, kun je het betreffende documenten alleen bekijken.

Verder brengt de Google Drive update een nieuw navigatiepaneel en een nieuwe knop voor bestanden en verversen.

Download

Google Drive wordt meestal standaard met nieuwe Android-toestellen meegeleverd en is via Google Play van een update te voorzien. De update wordt gefaseerd uitgerold, waardoor niet iedereen de update ontvangt.

Download: Google Drive (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu