Handig: Google Duo laat je nu met 12 personen tegelijk videobellen

Wouter Nijsen
27 maart 2020, 10:24
1 min leestijd
Handig: Google Duo laat je nu met 12 personen tegelijk videobellen

Google Duo, de gratis videobel-app van de zoekgigant, introduceert een handige verbetering. Vanaf nu is het mogelijk om met maximaal 12 personen tegelijk te videobellen.

Google Duo: met 12 personen tegelijk videobellen

Met Google Duo videobellen kon tot voor kort met maximaal acht personen, maar daar komt nu dus verandering in. Omdat veel mensen door het coronavirus vaker zijn aangewezen op videobellen om collega’s, vrienden of familie te zien, maakt Google het nu mogelijk om met maximaal 12 personen een videogesprek te houden. Dit is ideaal voor als je een groot overleg hebt met collega’s, of simpelweg met vrienden wil bijkletsen.

google duo 12 personen

Het werkt simpel. Open de Google Duo-app op je Android-telefoon en veeg het menu onderin naar boven. Vervolgens zie je de optie ‘Groep maken’ verschijnen, waarna je maximaal 11 mensen kunt selecteren uit je contactenlijst om mee te videobellen. Tot slot tik je op ‘Starten’ om het videogesprek op te zetten.

Download Google Duo in de Play Store (gratis)

Meer over videobellen op Android

Naast Google Duo zijn er natuurlijk veel meer apps om mee te videobellen op je Android-smartphone. Denk bijvoorbeeld aan Hangouts en Skype. Ook fijn is Zoom, een app die op vrijwel alle platformen beschikbaar is.

Meer over deze app check je in ons overzicht met handige tips voor Zoom. Ook zetten we handige tips & tricks voor Microsoft Teams op een rijtje, zodat je precies weet hoe je de applicatie gebruikt.

Ook interessant: de 5 beste alternatieven voor FaceTime op Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu