Google Duo nu ook geschikt voor audiogesprekken

Thomas Haenen
28 maart 2017, 11:58
2 min leestijd
Google Duo nu ook geschikt voor audiogesprekken

Je kunt Google Duo vanaf nu ook gebruiken om audiogesprekken te voeren. De videochat-app is daarmee een steeds aantrekkelijker alternatief voor Skype.

Lees verder na de advertentie.

Google Duo audiogesprekken: dit moet je weten

De Google Duo audiogesprekken zijn sinds vorige week beschikbaar voor Braziliaanse gebruikers van de app, en worden nu ook in de rest van Nederland uitgerold. Nederlandse Duo-gebruikers kunnen er waarschijnlijk vanaf vandaag mee aan de slag.. Google richtte zich als eerste op Brazilië omdat veel gebruikers daar relatief traag en beperkt internet hebben. Voor audiogesprekken is minder data vereist wat de app aantrekkelijker maakt voor dit soort landen.

Google Duo audiogesprekken

Duo werd in mei 2016 gepresenteerd op Google I/O, een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Een eerste versie van de app is sinds die zomer beschikbaar. Google Duo is in feite oersimpel qua functionaliteit: de app kon (althans tot vandaag) enkel gebruikt worden voor videogesprekken. Je voegt vrienden toe op basis van hun telefoonnummer en Google-account en in een overzicht zie je wie er online is. Met één druk op de knop start je vervolgens direct een gesprek.

Het is een simpele app zonder fratsen: er zijn geen opties om offline vrienden een bericht te sturen, geen videofilters en geen groepsgesprekken. Google dacht zich te kunnen onderscheiden met toegankelijkheid. Sinds de release van Duo vorig jaar zijn er dan ook nauwelijks nieuwe features voor verschenen.

Vooralsnog lijkt Google’s strategie echter niet aan te slaan. De app heeft tot nu toe slechts 10 tot 50 miljoen downloads in de Play Store, waarvan het overgrote deel in de eerste weken na de release. Daarmee blijft Duo fors achter bij andere Google-apps. Ook ligt het aantal actieve gebruikers waarschijnlijk een stuk lager.

Google Duo voor Android downloaden

Of de toevoeging van audiogesprekken Duo gaat redden, is nog maar de vraag. Het maakt de app in ieder geval een aantrekkelijk alternatief voor diensten als Skype. Je kunt Google Duo gratis downloaden via onderstaande link naar de Play Store.

Download Google Duo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu