De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google blijft updaten: Duo-app krijgt nu donkere modus

Wouter Nijsen
7 oktober 2019, 11:01
1 min leestijd
Google blijft updaten: Duo-app krijgt nu donkere modus

Google geeft steeds meer apps een donkere modus en nu is videobel-app Duo aan de beurt. De dark mode komt geleidelijk voor alle gebruikers beschikbaar, zo schrijft Android Police.

Lees verder na de advertentie.

Google Duo krijgt donkere modus

Android 10 introduceert een systeembrede donkere modus en Google doet zijn best om al zijn apps van een dergelijke feature te voorzien. Videobel-app Duo krijgt nu een update die een donkere modus introduceert, al maakt Google de feature op afstand beschikbaar.

Dit betekent dat ook als je de nieuwste versie (63) van Duo hebt geïnstalleerd, de dark mode niet automatisch verschijnt. Het kan dus zijn dat je eventjes moet wachten voordat je de feature ziet verschijnen.

Het donkere thema vervangt de felle, witte interface door donkergrijs, wat fijner is voor je ogen. Als je de donkere modus van Android 10 hebt geactiveerd, dan verandert het uiterlijk van Google Duo automatisch. Het is ook mogelijk om de functie handmatig aan te zetten via de instellingen van Duo, en hij lijkt ook op Android 9.0 (Pie) te werken.

Ook interessant: Google Play Books krijgt donkere modus, zo ziet de feature eruit

Google kwam eerder dit jaar met een handige nachtmodus voor Duo. De functie herkent tijdens een videogesprek waar in beeld het gezicht zit, en zorgt er vervolgens voor dat het een stuk zichtbaarder is. Ook de omgeving oogt vervolgens net wat lichter.

Dat is handig als je wil videobellen in een slecht belichte omgeving. Als de Duo-app ziet dat je omgeving te donker is, dan verschijnt links in beeld een knopje om de nachtmodus te activeren.

Download Google Duo voor Android

Google Duo is op veel Android-smartphones standaard geïnstalleerd, maar kun je via onderstaande link alsnog downloaden als dit niet het geval is.

Download Google Duo in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu