De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Duo-update voegt nachtmodus toe: videobellen in het donker

Thomas Haenen
20 augustus 2019, 13:34
2 min leestijd
Google Duo-update voegt nachtmodus toe: videobellen in het donker

Videobellen in het donker is verre van ideaal, maar Google denkt een oplossing te hebben gevonden. Chat-app Google Duo krijgt een nachtmodus waarmee zelfs een slecht belicht gezicht zichtbaar blijft.

Lees verder na de advertentie.

Google Duo krijgt nachtmodus met update

De nachtmodus van Google Duo herkent tijdens een videogesprek waar in beeld het gezicht zit, en zorgt er vervolgens voor dat het een stuk zichtbaarder is. Ook de omgeving oogt vervolgens net wat lichter.

De functie moet handmatig aangezet worden tijdens het videogesprek. Als Duo detecteert dat je omgeving te donker is, verschijnt links in beeld een knop om de nachtmodus te activeren. Vervolgens wordt de donkere omgeving kunstmatig belicht, zodat hetzelfde gezicht zowel bij de beller als gebelde beter zichtbaar is.

Google Duo nachtmodus-update

Volgens Google is de functie vooral gericht op gebruikers in opkomende landen. Dat klinkt misschien raar, tot je beseft dat gebruikers in deze landen zuinig moeten zijn met hun energieverbruik. Deze gebruikers hebben ‘s nachts wellicht weinig licht in huis, of het is te duur om de lampen aan te zetten. Wil je toch videobellen om met vrienden, familie of collega’s te praten, dan zorgt Duo ervoor dat je elkaar nog steeds kunt zien.

Beleef de nacht met Google

Google heeft inmiddels aardig wat ervaring met het verbeteren van beeld in donkere omstandigheden. Zo beschikt de Google Pixel 3-reeks over Night Sight, waarmee je ook in het donker scherpe en heldere foto’s schiet. Night Sight is een optie in de camera-app en zorgt ervoor dat het licht en de omgeving in een duistere plek alsnog levendig en kleurrijk oogt. Zelfs de relatief betaalbare Pixel 3a en Pixel 3a XL beschikken over deze feature.

De Google Duo-update rolt wereldwijd uit voor alle Android-smartphones. Via onderstaande link naar de Play Store check je of de update beschikbaar is voor jouw toestel. De nachtmodus werkt op elke Android-smartphone, ongeacht de kwaliteit van je selfiecamera.

Download Google Duo in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu