Eindelijk: Google Duo ondersteunt nu meerdere apparaten tegelijk – en tablets

Thomas Haenen
5 juli 2018, 9:20
2 min leestijd
Eindelijk: Google Duo ondersteunt nu meerdere apparaten tegelijk – en tablets

Google Duo kan vanaf nu op meerdere apparaten geïnstalleerd worden. Videogesprekken voeren kan met de laatste update bovendien ook met je Android-tablet.

Lees verder na de advertentie.

Google Duo tablet-app beschikbaar

Voorheen werd je Google Duo-account gekoppeld aan je telefoonnummer, waardoor de app op slechts één apparaat tegelijk gebruikt kon worden. In de nieuwste versie is het echter ook mogelijk Duo te koppelen aan je Google-account. Vervolgens kan de app op meerdere apparaten geïnstalleerd worden met verschillende telefoonnummers, als ze maar op dezelfde Google-account ingelogd zijn.

De aanpassing maakt de app handiger voor mensen die zowel een privé als zakelijke smartphone meedragen. Nu kunnen ze met één Duo-account bereikbaar zijn op meerdere apparaten. En stap je over op een nieuw nummer, dan ben je niet direct je Duo-contacten kwijt. Ook nieuw is de ondersteuning van tablets. Ook hier geldt dat je enkel met je Google-account hoeft in te loggen om op het grotere scherm videogesprekken te voeren.

Google Duo tablet-app

Geen Duo voor Chromebooks

Opmerkelijk genoeg kan Duo nog niet op Chromebooks gebruikt worden. Hoewel Chrome OS tegenwoordig een groot aantal Android-apps ondersteunt, zit Duo daar om onbekende redenen nog niet bij. Dat terwijl het sinds kort al wel mogelijk is om je telefoonnummer aan je laptop te koppelen, zodat je sms’jes op Chrome OS kan teruglezen.

Duo viert deze zomer zijn tweede verjaardag. Hoewel de app voor videogesprekken met veel bombarie werd gepresenteerd, weet deze tot nu toe nog niet echt door te breken. Gebruikerscijfers suggereren dat de app hooguit enkele tientallen miljoenen gebruikers. Dat is vrij weinig voor een app die inmiddels wordt meegeleverd op een groot aantal Android-smartphones. Grote concurrenten als WhatsApp en Facebook Messenger hebben bovendien meer dan een miljard actieve gebruikers wereldwijd.

Download Duo voor Android

Duo is gratis en werkt op vrijwel elke Android-smartphone. Via onderstaande link kun je de app in de Play Store vinden. De nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan enkele dagen duren voor je je Google-account kan koppelen in jouw versie van Duo.

Download Google Duo in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu