De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

3 handige verbeteringen in de nieuwste Google Duo-update

Wouter Nijsen
27 mei 2019, 11:33
1 min leestijd
3 handige verbeteringen in de nieuwste Google Duo-update

Google Duo, de videobel-app van de zoekgigant, heeft een flink update gekregen. Het is voortaan mogelijk om groepsgesprekken met Duo te voeren, maar er worden nog twee handige features toegevoegd.

1. Groepsgesprekken met Duo

De belangrijkste feature van de Google Duo-update is de optie om groepsgesprekken te voeren. Dit kan met maximaal acht personen tegelijk, door in de app de personen te selecteren met wie je een gesprek wil voeren. Zij kunnen vervolgens het verzoek accepteren, waarna alle personen op je scherm verschijnen. Google geeft daarnaast aan dat groepsgesprekken middels end-to-end-encryptie worden beveiligd.

2. Databesparing

google duo-update

Ook nieuw is de databesparingsmodus, waarmee Google Duo ervoor zorgt dat er minder MB’s worden verbruikt als je via je mobiele internetverbinding videobelt. Dit doet de app door de videokwaliteit omlaag te schroeven. De functie werkt volgens Google voorlopig in een beperkt aantal landen (zoals Indonesië, India en Brazilië), maar op de redactie van Android Planet kunnen we de ‘nieuwe modus voor databesparing’ ook al gebruiken. De feature moet de komende maanden in meer regio’s verschijnen.

3. Persoonlijke videoboodschappen

Tot slot is het voortaan mogelijk om persoonlijke videoboodschappen om te opnemen voor specifieke personen. Dat is handig wanneer je niet de tijd hebt om een volledig videobelgesprek te voeren, of als de ander niet opneemt. Leuk is dat je videoboodschappen kunt opfleuren met tekst, emoji en kleine tekeningen op het scherm.

Google Duo staat standaard op veel Android-apparaten, maar als je de app nog niet hebt, dan kun je via onderstaande link de nieuwste versie downloaden. Google Duo is helemaal gratis en eenvoudig in gebruik.

Download Google Duo in de Play Store (gratis)

Op zoek naar meer? Op onze Android-app-pagina bespreken we alle nieuwe apps en updates. Check ook eens de beste Android-apps van afgelopen week.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu