Google Earth krijgt tours met Voyager en nieuw ontwerp

Google heeft zijn digitale wereldbol Earth van een flinke update voorzien. In de nieuwste versie kun je een willekeurige locatie bezoeken en rondleidingen door verschillende werelddelen volgen met Voyager.

Google Earth 9.0 update

De nieuwe versie van Google Earth bevat aardig wat nieuwe features. Zo biedt de app nu de Voyager-sectie, waar je verschillende rondleidingen door opvallende regio’s van onze planeet kunt volgen. Deze zijn ingesproken door bekende autoriteiten op het gebied van onze aarde, waaronder David Attenborough.

Je kunt nu ook met de ‘Ik doe een gok’-knop naar een willekeurige locatie op aarde springen. Deze variëren van Japanse tempels tot aan plekken op de poolkappen. Volgens Google zijn er ongeveer twintigduizend plekken die je op deze manier kunt bezoeken. De meeste van deze plekken zijn zelfs in 3D te bewonderen: geen platte satellietfoto’s meer dus.

Naast nieuwe plekken om te ontdekken zit Google Earth 9.0 ook vol met kennis over onze planeet. Als je een nieuwe plaats bezoekt, verschijnen er automatisch kaarten in beeld met meer informatie over die plek. Vanaf hier kun je makkelijk doorklikken naar nog meer informatie op bijvoorbeeld Wikipedia. Deze kaarten kun je ook gemakkelijk wegvegen, waardoor ze wel wat weg hebben van de kaarten uit Google Now.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google heeft de Earth-app voor de desktop met deze release officieel tot verouderd verklaard. De nieuwste versie van Google Earth op de desktop is nu alleen maar in Google Chrome te openen, zonder dat je er iets voor hoeft te installeren. In de nabije toekomst rolt Google ondersteuning voor andere browsers uit. Bovendien wordt de iOS-app naar versie 9 bijgewerkt.

Google Earth downloaden

Inmiddels is Google Earth geen standaard-app meer op de meeste Android-smartphones. Via onderstaande link kun je de app gratis downloaden uit de Play Store. De app werkt op alle apparaten met Android 4.1+.

Download Google Earth in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.