Google Earth geoptimaliseerd voor Android-tablets, ook nieuwe functies voor smartphones

Redactie
6 mei 2011, 9:36
1 min leestijd
Google Earth geoptimaliseerd voor Android-tablets, ook nieuwe functies voor smartphones
google earth logo

Google heeft een update uitgebracht van Google Earth, speciaal geoptimaliseerd voor Honeycomb, tablets dus. In de update zie je voortaan 3D-gebouwen met volledige textuur, plus een zoekbalk bovenaan de app om sneller te kunnen zoeken. Ook krijgen gebruikers de optie om naar een locatie te ‘vliegen’, net als op de desktop mogelijk is. Google heeft bovendien een Maps-laag toegevoegd, waardoor informatie van Google Places, Panoramio-foto’s en Wikipedia-artikelen ook zichtbaar wordt.

“De overstap van een mobiele telefoon naar een tablet was alsof we van een gewone bioscoop naar IMAX gingen”, schrijft Peter Birch, Google Earth product manager op Google’s Lat Long Blog. We konden profiteren van het grotere schermformaat, maar ook van functies zoals pop-ups met extra content in de Earth-weergave, zodat je meer informatie kunt zien zonder vooruit en achteruit te bladeren tussen pagina’s.”

Lees verder na de advertentie.

google earth honeycomb

De update is gericht op Android-tablets maar is ook geschikt voor Android 2.1 en hoger. Dus ook op een gewone smartphone kun je de fly to-functie gebruiken. Wel is het zo dat de extra informatielagen in een apart venster verschijnen, niet op de 3D-afbeelding. Op een tablet krijg je alle informatie zoals foto’s en Wikipedia-artikelen wel gewoon over de beelden geprojecteerd.

Meer info: Google Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu