Volg je favoriete beesten wereldwijd met Google Earth livestreams

Thomas Haenen
6 juli 2017, 16:49
2 min leestijd
Volg je favoriete beesten wereldwijd met Google Earth livestreams

Google Earth werd onlangs compleet herzien met nieuwe manieren om de wereld te ontdekken. De laatste update voegt zelfs livestreams toe waarmee je je favoriete beesten kan volgen.

Lees verder na de advertentie.

Zo kijk je Google Earth-livestreams

Voor het navigatiewerk is er Google Maps, maar wil je de wijde wereld verkennen dan is er Google Earth. Deze app biedt niet alleen gedetailleerde satellietbeelden van vrijwel de hele wereld, maar helpt je ook met het vinden van de tofste plekken. Onlangs werd de app volledig herzien, met verschillende features die je innerlijke ontdekkingsreiziger nog meer aanwakkeren.

Het belangrijkste onderdeel daarbij is Voyager, dat bestaat uit verschillende tours die je langs opvallende locaties leiden, inclusief audio en video. Die zijn samengesteld door bekende mensen of gezaghebbende organisaties. Zo zijn er tours waarin David Attenborough en Jane Goodall je langs respectievelijk de insecten en chimpansees van Afrika leiden. De Voyager-zijn nu uitgebreid met een nog directere blik op de wereld: livestreams.

Google Earth-livestreams

Google is daarvoor de samenwerking aangegaan met Explore.org, een organisatie die livestreams biedt van dieren over de hele wereld. Via de website van de organisatie kun je bijvoorbeeld kijken naar een nest van papegaaienduikers, of open je een stream voor dolfijnen onderwater. De Google Earth-update zorgt ervoor dat je de website niet eens hoeft te openen.

Verschillende nieuwe Voyager-tour hebben ingebouwde livestreams. Zo kun je met één tour de wereld rondreizen om livestreams van beren te bekijken. De video wordt in de app zelf geopend, zodat je gemakkelijk en op elk moment kunt checken hoe ze ervoor staan. Om een livestream te starten, ga je naar de Voyager-sectie van Google Earth. Vervolgens selecteer je één van de nieuwe tours van Explore.org. Eenmaal gestart, kun je de video gemakkelijk openen.

Google Earth voor Android downloaden

Je kunt Google Earth downloaden via onderstaande link. De app (inclusief de Voyager-tours met Google Earth-livestreams) is volledig gratis en werkt op elke smartphone met Android 4.1 (Jelly Bean) of nieuwer.

Download Google Earth in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu