Google introduceert Emoji Kitchen: mix emoji en verstuur ze als sticker

Colin Baak
13 februari 2020, 11:01
1 min leestijd
Google introduceert Emoji Kitchen: mix emoji en verstuur ze als sticker

Google heeft een nieuwe bètaversie uitgebracht van Gboard. Daarmee is het mogelijk om emoji te mixen en als stickers te versturen. Daardoor kan iedereen ze zien in elke chat-app.

Google Emoji Kitchen

De nieuwe mogelijkheid om emoji te mixen wordt door Google ‘Emoji Kitchen’ genoemd. Volgens de zoekgigant heb je zo eindeloze mogelijkheden om het perfecte ‘recept’ voor de juiste emoji te vinden. Gebruik je Gboard, het eigen toetsenbord van Google, dan gebruik je vanaf nu de nieuwe emoji-stickers.

Google Emoji Kitchen

Dat geldt voor nu alleen nog voor bètagebruikers van de applicatie. Je kiest zoals altijd een emoji, waarna er verschillende nieuwe stickers te zien zijn om direct te versturen. Omdat het geen echte emoji zijn, zijn ze door elke ontvanger te zien. Daarbij maakt het niet uit welk toetsenbord, Android-versie of chat-app hij of zij gebruikt.

Al deze stickers zijn door de designers van Google handmatig ontworpen. Als voorbeeld toont Google onder andere de cowboy-emoji. Zo kun je die ook combineren met het spook of aap. Andere combinaties zijn bijvoorbeeld de robot en een huilende emoji, waardoor je een huilende robot krijgt als sticker. Je kunt het zo gek maken als je wil en allerlei combinaties maken. Zo zien we ook een kussende octopus, verdrietige clown of een aap met een bril.

Beschikbaarheid Google Emoji Kitchen-stickers

Vooralsnog is deze nieuwe mogelijkheid alleen te gebruiken voor bètagebruikers van Gboard. Om je daarvoor in te schrijven volg je deze link naar de Play Store. Met zo’n testversie kun je altijd als eerste gebruikmaken van nieuwe functionaliteit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu