Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Definitieve versie Files Go nu beschikbaar: slimme bestandsbeheerder van Google

Thomas Haenen
5 december 2017, 12:17
2 min leestijd
Definitieve versie Files Go nu beschikbaar: slimme bestandsbeheerder van Google

Google lanceert de definitieve versie van Files Go, een nieuwe bestandsbeheerder voor Android. Deze biedt inzicht in hoe je meer ruimte vrij maakt en maakt delen gemakkelijk.

Lees verder na de advertentie.

Google Files Go geeft je de ruimte

Bijna elke Android-smartphone wordt standaard geleverd met een bestandsbeheerder. Vaak is dat een app die je hooguit een paar keer opent, een ondoorgrondelijk doolhof van mappen en documenten. Met Files Go hoopt Google die bestandenbrei inzichtelijk te maken.

Zodra je de app opent, krijg je namelijk niet de bekende mappen te zien maar een overzicht met verschillende tips om ruimte vrij te maken. Op losse kaarten wordt bijvoorbeeld getoond welke tijdelijke bestanden weg mogen, welke hele grote bestanden je al een tijdje niet hebt aangeraakt en of er bijvoorbeeld dubbele afbeeldingen op je smartphone staan. Vooral op toestellen waar de opslagruimte beperkt is, zijn dergelijke tips handig.

Google Files Go

Bestanden delen via bluetooth

Daarnaast maakt Files Go het makkelijker om bestanden te delen via bluetooth. In de app selecteer je de foto’s, video’s of documenten die je naar een vriend in de buurt wil sturen. Vervolgens krijg je een overzicht van alle contacten in de buurt die ook Files Go open hebben staan. Selecteer de vriend en de bestanden worden direct verzonden.

Een vroege versie van Files Go verscheen in november al in de Play Store. Nu het bedrijf de kinderziektes eruit heeft, is de definitieve versie vrijgegeven. Die is onderdeel van het nieuwe Android Go-initiatief, speciale software voor minder krachtige smartphones. Google Files Go werkt echter ook goed op vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S8 en OnePlus 5T.

Files Go voor Android downloaden

Files Go is nu via de Play Store te downloaden. De app is gratis en werkt op elke smartphone met Android 5.0 of nieuwer.

Download Google Files Go in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu