Files Go-update voegt Google Foto’s-integratie, zoekgeschiedenis toe
Thomas Haenen
google files go

Google Files Go

Gratis

Onze score

9

Eén van de beste bestandsbeheerders voor Android is weer een stukje slimmer. Google heeft Files Go uitgebreid met een zoekgeschiedenis en integratie met de Foto’s-app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zoekfunctie verbeterd met Google Files Go-update

Google Files Go heeft een kleine, maar significante update ontvangen die vooral de zoekfunctie een stuk slimmer maakt. Zo is er nu een geschiedenis: als je vaak naar dezelfde bestanden zoekt, heb je ze nu weer sneller in beeld.

Net als de zoekfunctie van Google zelf is er nu autocomplete, waarbij je opdracht tijdens het typen wordt aangevuld met termen die vaak gezocht worden. Ook nieuw zijn filters, als je bijvoorbeeld specifiek op op afbeeldingen of presentaties wil zoeken.

Google Files Go-update

Met Files Go kun je niet alleen bestanden vinden, maar ook vooral meer opslagruimte vrij maken. Zodra je de app opent, krijg je namelijk een overzicht met verschillende tips om ruimte vrij te maken. Op losse kaarten wordt getoond welke hele grote bestanden je al een tijdje niet hebt aangeraakt en of er bijvoorbeeld dubbele afbeeldingen op je smartphone staan. Nieuw is dat de app nu ook de locatie van dubbele bestanden toont, zodat je kunt zien uit welke map je de bestanden wil behouden.

Tot slot krijgt Files Go integratie met Google Foto’s. Zodra je een online backup hebt gemaakt van je foto’s, herinnert Files Go je dat je de lokale kopie kunt verwijderen.

Android Go: software voor goedkope smartphones

De app is onderdeel van Android Go, een speciale versie van het besturingssysteem geoptimaliseerd voor goedkope smartphones. Zo vereist Android Go minder opslagruimte en loopt het soepeler op zwakke hardware. Daarvoor levert Google aangepaste versies mee van verschillende eigen apps, waaronder YouTube Go en Gmail Go.

Hoewel Android Go vooral gericht is op opkomende markten, worden de eerste smartphones met de software sinds kort ook in Nederland verkocht. Zo is de Nokia 1 inmiddels in Nederland verkrijgbaar. Met een adviesprijs van slechts 89 euro is het één van de goedkoopste smartphones van dit moment.

Ook als je geen Android Go-smartphone hebt, kun je Files Go gewoon downloaden. De app is via onderstaande link in de Play Store te vinden. Google Files Go is gratis en werkt op vrijwel alle recente Android-toestellen.

Download Google Files Go in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.