De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 5 vernieuwingen brengt de grote Google Fit-update

Lars Paymans
28 juni 2016, 12:10
2 min leestijd
Deze 5 vernieuwingen brengt de grote Google Fit-update

Als je Google Fit opstart na de update geïnstalleerd te hebben, word je begroet met een volledig nieuw uiterlijk, en een aantal handige nieuwe functies. Dit zijn alle vernieuwingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Nieuw uiterlijk

Het eerste wat opvalt is natuurlijk het kleurrijke nieuwe uiterlijk dat Google Fit heeft gekregen. Er is veel ruimte voor grote plaatjes en grafieken, wat jouw sportgegevens direct een stuk aantrekkelijker maakt. Gelukkig staat alles nog wel ongeveer op dezelfde plek, waardoor je niet op zoek moet naar bepaalde functies. Wel hebben de dagelijkse statistieken een centralere plek gekregen, zodat je precies kunt zien hoeveel (of hoe weinig) jij vandaag al bewogen hebt.

2. Android Wear

Voor eigenaren van een Android Wear-smartwatch is het ook de moeite waard om versie 1.57 zo snel mogelijk te installeren. Zo is er een compleet nieuwe wijzerplaat toegevoegd met de naam Google Fit Today, die er een stuk stijlvoller uitziet dan voorgaande Google Fit-wijzerplaten. Zo zie je met een blik op je pols het aantal calorieën, de gelopen afstand, het aantal minuten en het totaal aantal stappen dat je gelopen hebt. Ook heb je nog de mogelijkheid om de achtergrondkleur aan te passen.

3. Tijdlijn

Als je de navigatiebalk opent, kun je in de nieuwe tijdlijn precies zien hoe je vandaag en de afgelopen dagen gepresteerd hebt. De informatie die je hier vindt  is nagenoeg gelijk aan vorige versies van Google Fit, je hebt ze nu simpelweg een stuk sneller bij de hand.

4. Aanpasbare doelen

Je kon al langer doelen instellen in Google Fit, maar het vernieuwde scherm met Doelen breidt de mogelijkheden hiervan flink uit. Zo kun je verschillende activiteiten selecteren en ze verspreiden over meerdere sessies per dag, week of maand. Een nieuw doel maak je snel aan door op de zwevende knop te tikken en ‘Add Goal’ te kiezen.

5. Nieuwe widget

Als je op ieder moment van de dag wilt checken hoe fit je bezig bent, zet je natuurlijk een Google Fit-widget op je homescherm. Ook deze widget is in versie 1.57 compleet op de schop gegaan. Zo kon de oude widget alleen je dagelijkse activiteit tonen, maar laat het nieuwe exemplaar ook info zien over de huidige lijst met doelen.

Google Fit 1.57 downloaden

De grote update voor Google Fit 1.57 wordt geleidelijk uitgerold, maar als je hier niet op wil wachten kun je ook alvast het apk-bestand downloaden via deze link. De update wordt  de komende dagen voor iedereen beschikbaar.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu