Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Fit laat je nu activiteiten starten vanaf een smartwatch

Wouter Nijsen
10 januari 2016, 11:15
1 min leestijd
Google Fit laat je nu activiteiten starten vanaf een smartwatch

Goed nieuws voor gebruikers van Google Fit. Het is vanaf nu mogelijk om activiteiten te starten op je Android Wear-horloge.

Lees verder na de advertentie.

Google Fit activiteiten

De optie wordt toegevoegd in  versie 1.56 van Google Fit. Wanneer je over een Android Wear  beschikt, kun je activiteiten als hardlopen, fietsen en push-ups gemakkelijk vanaf je  smartwatch starten. Hiermee ben je als gebruiker minder afhankelijk van je smartphone, al is het jammer dat Google Fit activiteiten nog steeds niet automatisch kan herkennen. Het starten van een activiteit  werkt op Android Wear op dezelfde manier als de reguliere  app. Je drukt op de startknop, waarna met een timer wordt aangegeven wanneer de activiteit begint.

Google Fit activiteiten

Ook is het te allen tijde mogelijk om een activiteit te pauzeren. Op het scherm wordt dan een samenvatting van je workout getoond, met  het aantal verbrande calorieën, de tijdsduur, afstand en gemiddelde snelheid. In hetzelfde menu heb je ook de optie om te stoppen met een activiteit.

De laatste grote update van Google Fit werd in november uitgebracht. Die voegde de optie toe om data uit andere fitness- en slaap-apps te integreren. Ook kreeg de app toen de zogeheten `Instant Insights`-functie, die het mogelijk maakt om in real time statistieken van je hardlooprondjes en wandelingen te bekijken.

Google Fit downloaden

De nieuwe feature wordt geleidelijk uitgerold in Google Play. Wil je niet wachten, dan kun je de nieuwste versie van Google Fit via deze link als apk-bestand downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu