Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download: Google Fit nu beschikbaar, en dit moet je weten

Gijs Ettes
29 oktober 2014, 8:53
2 min leestijd
Download: Google Fit nu beschikbaar, en dit moet je weten
Google Fit downloaden

Google heeft zijn eigen fitness-app Google Fit uitgebracht. De app zat er al een tijdje aan te komen en werd voor het eerst getoond  tijdens de Google I/O in juni. Nu is hij eindelijk te downloaden in de Play Store en daarmee is het hoog tijd om eens te bekijken wat je er allemaal mee kunt. In principe fungeert Google Fit als een hub voor al je (sport)activiteiten en gegevens over je gezondheid. De app maakt standaard deel uit van Android 5.0, maar ook gebruikers die beschikken over Android 4.0 of nieuwer kunnen hem downloaden en installeren.

Nadat je dat hebt gedaan, kies je een van je Gmail-accounts voor het bijhouden van je activiteiten en fitnessdoelen. Google Fit werkt zowel met je smartphone als met je pc en apparaten met Android Wear. Voor het tracken van je activiteiten maakt Fit gebruik van de sensoren in je Android-toestel en je locatiegegevens. Standaard staat er in de app een fitnessdoel van 1 uur activiteit ingesteld. Dit kan vanalles zijn: van op en neer wandelen tot hardlopen en mountainbiken.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Google Fit

Je activiteiten worden automatisch bijgehouden, maar via de optieknop rechtsboven kun je ook aparte activiteiten toevoegen. Je kunt het type selecteren (lopen, hardlopen, fietsen en overig), de datum invoeren en de duur in uren en minuten bepalen. De optieknop geeft ook toegang tot de instellingen en de invoer van je gewicht. In de instellingen geef je aan welke eenheden Google Fit moet gebruiken, welke apps van derden zijn gekoppeld en of de app meldingen en geluiden mag geven. Je kunt er ook je gebruiksgeschiedenis verwijderen, mocht je niet meer gebruik willen maken van Google Fit.

Google Fit

Google Fit heeft wat weg van de fitness-app van Apple, Gezondheid. Ook deze app werkt eenvoudig en kan geheel automatisch gegevens over jouw activiteiten bijhouden. Een voordeel van Fit is dat je diverse gegevens via een website kunt inzien. Ook kun je op de site persoonlijke doelen instellen.

Google Fit downloaden

Als gezegd kun je Google Fit downloaden en installeren op elk toestel dat is voorzien van Android 4.0 of nieuwer. De huidige versie van de app is 13MB groot en via onderstaande link gratis te vinden. Wij zullen we app de komende weken uitvoerig testen om te bepalen of hij de moeite van het gebruiken waard is.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu