Google Fit integreert voortaan data uit andere fitness-apps

Wouter Nijsen
19 november 2015, 19:32
1 min leestijd
Google Fit integreert voortaan data uit andere fitness-apps

Google Fit, Googles fitness-platform dat compatibel is met soortgelijke  apps en apparaten, heeft na lange tijd weer een grote update gekregen. Met een aantal nieuwe features wordt gezondheid nu nog belangrijker.

Lees verder na de advertentie.

Google Fit fitness-apps

Google Fit was al een tijdje niet meer van een update voorzien, maar is  vandaag een stuk functioneler geworden. Nieuw is het zogeheten `Instant Insights`, een functie die het mogelijk maakt om in real time statistieken van je hardlooprondjes, wandelingen en andere  afstanden op je Android te zien. Google Fit houdt nu  onder meer je snelheid, tempo en afgelegde route bij, wat ervoor moet zorgen dat je gemotiveerd blijft om regelmatig te  sporten.

Belangrijker is dat Google Fit voortaan data kan integreren van populaire fitness- en slaap-apps. Voorbeelden hiervan zijn MyFitnessPal, Fatsecret, Lifesum en Sleep as Android. Je slaap kan ook worden bijgehouden wanneer je beschikt over een slimme polsband als de Sony SmartBand 2. Zo`n apparaatje houdt van zichzelf verschillende activiteiten bij en kan dit voortaan doorsturen naar Google Fit.

Ook handig is dat Fit nu geschikter is voor krachttraining. Wanneer je beschikt over een Android Wear-smartwatch, kun je op het slimme horloge bijvoorbeeld bijhouden hoeveel push-ups je hebt gedaan. Google Fit detecteert automatisch wanneer je begint met  bewegen.

Google Fit downloaden

Het vernieuwde Google Fit wordt de komende dagen naar iedereen uitgerold in Google Play. Via onderstaande link kun je checken of de update al voor jou beschikbaar is.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu