De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Fit krijgt donkere modus: download de update nu

Wouter Nijsen
12 juli 2019, 11:32
2 min leestijd
Google Fit krijgt donkere modus: download de update nu

In aanloop naar de release van Android 10 (Q) kregen verschillende Google-apps een donkere modus, en nu komt daar Google Fit bij. Het nieuwe thema ziet er fraai uit en werkt ook op smartphones die niet de bèta van Q draaien.

Donkere modus voor Google Fit

Eén van de belangrijkste verbeteringen van Android Q is de dark mode, die het volledige besturingssysteem en verschillende apps een donker kleurtje geeft. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook fijner om naar te kijken als je je smartphone in het donker gebruikt. Daarnaast verbruikt een donkere modus minder stroom op oled-schermen, wat dus gunstig is voor de accuduur.

De afgelopen weken hebben diverse Google-apps een donkere modus gekregen, zodat ze klaar zijn voor de release van Android Q. Denk bijvoorbeeld aan Google Foto’s, Google Agenda, Google Keep en de Google-app. Vanaf nu wordt ook een donker thema voor Google Fit uitgerold, het gezondsheidsplatform van de zoekgigant. De donkere modus geeft de app een donkergrijze tint in plaats van echt zwart, maar heel storend is dit niet. Je activeert de functie als volgt:

  1. Werk Google Fit bij via de Play Store en open de app;
  2. Tik rechtsonder op het tabblad ‘Profiel’;
  3. Veeg helemaal naar beneden totdat je de optie ‘Thema’ ziet verschijnen. Hier kun je kiezen voor ‘Donker’ om de dark mode te activeren. Het is ook mogelijk om het donkere thema te activeren wanneer je de batterijbesparende modus hebt geactiveerd, door voor ‘Ingesteld door Batterijbesparing’ te kiezen.

De donkere modus werkt ook op smartphones met een oudere Android-versie dan Q. Heb je dus bijvoorbeeld een OnePlus 7 die draait op Android 9.0 (Pie), dan kun je de dark mode ook gebruiken.

→ Op zoek naar meer? Check ook ons overzicht met Google Fit-tips

Download de Google Fit-update

De nieuwste versie van Google Fit (2.16) is beschikbaar in de Play Store en kun je via onderstaande link downloaden.

Download Google Fit in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu