Tip: begin het nieuwe jaar actief met de eerste Google Fit-uitdaging
google fit

Google Fit

Gratis

Wil je het nieuwe jaar actief beginnen? Google Fit gaat je een handje helpen. Vanuit de gezondheidsapp kun je nu namelijk ook uitdagingen vinden.

Nieuw: Google Fit-uitdagingen voor 2019

Google Fit houdt niet alleen bij hoeveel je hebt gelopen, maar ook hoe intensief je bezig bent. Door te wandelen met tempo of een fietstochtje te maken, verdient je hartpunten. Volgens de World Health Organization van de Verenigde Naties heb je iedere dag zo’n 15 tot 20 ‘hartpunten’ nodig om fit te blijven. Vanaf 1 januari kun je meedoen aan een uitdaging om zoveel mogelijk hartpunten te verdienen in één maand tijd.

Google Fit-uitdagingen

Je vindt de nieuwe uitdagingen in het startscherm van Google Fit. Meld je aan, en de app vertelt je precies hoeveel punten je die maand verdient. Deel je score met vrienden en familie om elkaar onderling te motiveren. Google Fit houdt automatisch veel van je activiteiten al bij, maar je kunt ook zelf activiteit toevoegen. Doe je bijvoorbeeld een half uur aan yoga, dan kun je dat er zelf bijzetten om je score op te krikken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je hoeft niet alleen te lopen of fietsen om aan punten te komen. Veel andere activiteiten worden door de app automatisch bijgehouden en geteld, zo merkt Google op. Je kunt een uurtje bladeren harken bij de buren, of punten pakken met snowboarden tijdens de wintersport. Als je je smartphone maar op zak hebt, telt het mee voor je score. Ook kun je Google Fit koppelen aan een smartwatch.

Om je over de streep te trekken, zet Google tevens 36 influencers uit negen landen in. Deze bekende YouTube- en Instagram-persoonlijkheden zullen met de hashtag #GetFitWithGoogle verschillende workouts delen, en laten zien wat zij doen om gezond te blijven.

Download Google Fit voor Android

Google Fit wordt standaard meegeleverd op sommige Android-smartphones, maar werkt op elk toestel is ook gewoon in de Play Store te vinden. Via onderstaande link kun je de app gratis downloaden.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

Lees meer nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.