Google Fit breidt Android Wear-mogelijkheden uit
Erwin Vogelaar
Google Fit

Google Fit

Gratis

Onze score

8

De nieuwste Google Fit-update laat de app een stuk beter samenwerken met je Android Wear-smartwatch. Ook is er een handige app-shortcut toegevoegd.

Google Fit-update voor Android Wear

De Google Fit-app krijgt een update naar versie 1.7 met een focus op de smartwatch. Toch is er ook een kleine toevoeging voor je smartphone bijgekomen. Via een nieuwe app-shortcut is het namelijk mogelijk om direct je gewicht van de dag te registreren. Op je smartwatch is het met de nieuwe versie van Google Fit makkelijk om je geschiedenis te bekijken, via een tijdlijn van je sportactiviteiten. Voorheen was dit enkel op je smartphone te zien.

Ben je een renner, dan heeft de update een paar grote veranderingen voor je. De renmodus zet nu namelijk de pauzeknop duidelijk in beeld, zodat je deze snel kunt indrukken. Hierdoor wordt de informatie over bijvoorbeeld de afstand die je gerend hebt naar onderen geschoven. Daardoor moet je swipen om je voortgang te zien.

google fit-update

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wel is het nu mogelijk om gesproken updates te activeren, mits je smartwatch een speaker heeft. Dan vertelt je horloge vanzelf hoe het gaat tijdens het rennen en heb je die extra informatie op het scherm niet nodig. In de instellingen is aan te geven hoe vaak je deze updates wil krijgen. Bijvoorbeeld na elke kilometer, of na elke vijf minuten.

Draag je een Huawei Watch 2 of een LG Watch Sport? Dan is het mogelijk om de hele dag door je hartslag bij te houden. Het is echter opvallend dat er nog geen mogelijk is om deze functie uit te schakelen. Je moet er dus gebruik van maken via Google Fit, terwijl het ongetwijfeld geen wonderen doet voor je accu. Hopelijk wordt er snel aan schakelaar toegevoegd. Google stelt later meer smartwatches deze functie te geven.

Download Google Fit in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.