Google Fit update: meer activiteiten en betere samenwerking met Android Wear

Redactie
12 december 2014, 10:27
1 min leestijd
Google Fit update: meer activiteiten en betere samenwerking met Android Wear

Google bracht deze week al verschillende updates uit  en ook Google Fit is onder handen genomen. De Google Fit update voegt een behoorlijk  aantal nieuwe activiteiten toe aan de fitness-app.

Lees verder na de advertentie.

Fitness-app wordt functioneler

Google Fit update

Waar we voorheen in Google Fit  slechts de beschikking hadden over vier activiteiten (lopen, hardlopen, fietsen en overig), zijn er nu meer dan 100 activiteiten om te selecteren. Deze lopen behoorlijk uiteen, van bijvoorbeeld yoga tot kickboksen. De nieuwe activiteiten moet je echter wel handmatig invoeren, waarna Google Fit zijn functionaliteiten hierop aanpast.

Daarnaast is er een leuke feature toegevoegd voor gebruikers van Android Wear. Smartwatches met Google Fit zijn nu in staat om je stappen te tellen zonder dat hiervoor een verbinding met een Android-toestel benodigd is. Een Android Wear-horloge onthoudt zelfstandig de  stappen en synchroniseert deze direct wanneer er weer een verbinding met een smartphone is. Een fijne feature wanneer je niet altijd je (grote) smartphone wilt meenemen.

Tot slot  zorgt de Google Fit update voor de gebruikelijke bugfixes, al is er eentje wel noemenswaardig. Veel mensen hadden last van een vervelend foutje wanneer de connectie tussen een Android Wear-smartwatch en smartphone verbroken werd. De apparaten probeerde hierna de verbinding wel weer te herstellen, maar dit zorgde wel voor onnauwekeurige resultaten van de stappenteller. Dit is nu opgelost.

Google Fit downloaden

De Google Fit update is al uitgerold in Google Play. Via de onderstaande link kun je de app desgewenst handmatig downloaden. Zorg wel dat je over 15MB aan opslagruimte en Android 4.0 of hoger beschikt.

Download Google Fit voor Android (gratis)

Lees meer over Google Fit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu