Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Fit krijgt handige widgets en ademhalingsoefeningen

Wouter Nijsen
11 december 2018, 12:34
2 min leestijd
Google Fit krijgt handige widgets en ademhalingsoefeningen

Google Fit krijgt een grote update, die widgets introduceert om direct op je homescreen je dagelijkse activiteit te bekijken. Ook is er een toffe functie toegevoegd voor Wear OS-horloges. Lees er in dit artikel meer over.

Google Fit widgets en meer

De belangrijkste toevoeging van de Google Fit-update zijn de nieuwe widgets. Het is mogelijk om op je homescreen een widget te plaatsen die je beweegminuten, hartpunten en andere dagelijkse statistieken toont.

Hierbij kun je denken aan het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal verbrande calorieën of je laatste workout. Hierdoor hoef je niet telkens de Google Fit-app te openen om je statistieken te checken, maar werp je simpelweg een blik op je homescreen.

De update introduceert ook ademhalingsoefeningen, waarmee je stress kunt verminderen en in korte tijd tot rust komt. Deze functie werkt alleen als je een Wear OS-horloge gebruikt met de Google Fit-app. De applicatie helpt je dan stap voor stap door zo’n oefening heen.

Google Fit kreeg eerder dit jaar een redesign, met onder andere een compleet nieuw Material Design-uiterlijk en een simpelere interface. De app laat je punten sparen: heb je elke dag genoeg beweegminuten en hartpunten (die je bijvoorbeeld verdient met stevige wandelingen) behaald, dan krijg je een ringetje. In de Activiteit-app van Apple op iPhones werkt dit op een vergelijkbare manier.

Ook interessant: 5 fijne Android-apps om je stappen bij te houden

Google Fit voor Android downloaden

De nieuwe features worden deze week naar iedereen uitgerold. Heb je de Google Fit-app nog niet op je Android-smartphone staan, dan kun je ‘m via onderstaande link downloaden. Houd de Play Store deze week in de gaten voor een update van de app. Het is ook mogelijk om de nieuwste versie via deze link handmatig te downloaden. Check onze tip over het installeren van apk-bestanden voor instructies.

Download Google Fit in de Play Store (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu