Google Foto’s 2.0 laat je permanent sorteren en meer

Lars Paymans
15 september 2016, 11:33
2 min leestijd
Google Foto’s 2.0 laat je permanent sorteren en meer

Google Foto’s maakt de overstap naar Google Foto’s 2.0. Hoewel de update nog niet voor iedereen beschikbaar is, kun je al wel het apk-bestand downloaden als je niet wil wachten. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in Google Foto’s 2.90

Als een app een nieuw versienummer krijgt, betekent dit vaak dat er talloze nieuwe functies geïntroduceerd worden. Bij Google Foto’s valt dit wel mee, al is de grote verbetering er wel eentje waar we een lange tijd op hebben gewacht.

Nadat je Google Foto’s 2.0 hebt geïnstalleerd kun je jouw bibliotheek namelijk permanent sorteren. Google gaf de app onlangs al wat sorteeropties, die zich jammer genoeg iedere keer herstelde als je de app afsloot. Zodra je er nu voor kiest om je foto’s bijvoorbeeld op meest recent te sorteren, zal de app dit voortaan onthouden.

Google Foto's 2.0

Je past deze sorteeropties aan door een album te openen en de bewerkknop in te drukken. Vervolgens tik je op de nieuwe knop rechts bovenin beeld met twee pijltjes op het scherm. Hiermee pas je de sortering aan. Houd er wel rekening mee dat dit al je foto’s door de war gooit in het album, wat een minder goed idee is voor mensen die hun kiekjes zorgvuldig hebben gerangschikt.

Daarnaast heeft Google nog wat andere kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo laat een klein blauw cirkeltje nu zien als je meerdere foto’s tegelijk hebt geselecteerd, en is de lijst met verschillende afbeeldingtypes iets korter geworden.

Google Foto’s apk downloaden

Onlangs kreeg Google Foto’s ook een update voor iOS. Daar werd de mogelijkheid toegevoegd om de thumbnails van gezichten aan te passen. Het is goed mogelijk dat deze functie ook op Android opduikt, maar deze geen onderdeel is van het apk-bestand. Hoewel de update voor Google Foto’s 2.0 ieder moment in de Play Store kan verschijnen, kun je via deze link het apk-bestand downloaden.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu