De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Foto’s laat je gemakkelijker foto’s aan albums toevoegen

Redactie
23 juli 2015, 11:12
1 min leestijd
Google Foto’s laat je gemakkelijker foto’s aan albums toevoegen

Google heeft zijn foto-app Google Foto’s geüpdatet met de mogelijkheid om sneller en gemakkelijker individuele foto’s aan een album toe te voegen. Dit gaat voortaan ook via het menu bij een foto.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Google bekend. Voorheen was het enkel mogelijk om foto’s aan een album toe te voegen om de foto’s te selecteren in het algemene overzicht. Als je een foto opende, was dit niet mogelijk. Tot de nieuwe versie van de Android-app, waarmee je individuele foto’s direct in een album kunt plaatsen. Handig als je een foto maakt en deze direct opent om ‘m in het groot te zien, om de foto vervolgens aan een album toe te voegen.

Google Foto’s albums

Daarnaast wordt het met de nieuwe Android-app mogelijk om per een album een hoofdfoto in te stellen, door in het album op een foto te drukken en via het instellingenmenu de optie te kiezen. Dit is de foto die in het overzicht van albums wordt getoond. Normaliter koos Google Foto’s automatisch een foto, maar in de nieuwe app-versie kun je dit eigenhandig instellen.

Als laatste verandering voert Google de mogelijkheid door om een beschrijving aan foto’s toe te voegen. Hiermee kun je foto’s op den duur ook terugvinden. Als je bij een foto van een koelkast een beschrijving als ‘mijn koelkast’ toevoegt, kun je de foto volgende keer vinden door op ‘koekast’ te zoeken.

Download Google Foto’s

Google Foto’s is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger. De update is al als apk-bestand te downloaden en installeren.

Download Google Foto’s  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu