Maak nu offline animaties in Google Foto’s

Erwin Vogelaar
12 november 2016, 9:59
2 min leestijd
Maak nu offline animaties in Google Foto’s

Je kunt nu in Google Foto’s animaties offline maken. Je hebt dus geen internetconnectie meer nodig om iets leuks te creëren van je geschoten kiekjes.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s animaties offline

Een jaar geleden heeft Google de mogelijkheid geïntroduceerd om in Google Foto’s animaties te maken. Deze mogelijkheid is nu eindelijk ook offline beschikbaar met de nieuwste update van de app. De functie kun je vinden door in de app naar de Assistent te gaan. Hier zie je onder het kopje ‘Nieuwe maken’ de optie ‘Animatie’. Kies je hiervoor, dan kun je twee tot vijftig verschillende foto’s kiezen waar de app vervolgens een animatie van maakt. Het resultaat wordt vervolgens op je toestel opgeslagen. Zodra je weer een internetverbinding hebt, zal de animatie geüpload worden naar de cloud.

google foto's animaties online

Uiteraard kun je de animatie alleen maken met foto’s die lokaal opgeslagen staan. Zodra je oudere foto’s kiest, dan krijg je de melding dat je verbinding met internet moet maken om die foto’s in een animatie te kunnen gebruiken. Je kunt ook gewoon nieuwe foto’s en video’s maken terwijl je offline bent. Ook deze kiekjes zullen opgeslagen worden in de cloud zodra je weer een internetverbinding hebt. Om je accu te besparen, kun je er ook voor kiezen dat foto’s alleen geüpload worden als je toestel aan het opladen is.

Google rolt regelmatig kleine updates uit, waardoor je makkelijk kunt missen wat er nu weer nieuw is. Daarom een overzichtje: Je kunt nu met de zoekfunctie van Google Foto’s ook zoeken op albums en Google Foto’s zet je beelden nu automatisch recht. In de toekomst gaat Google mogelijk nog mooie filters aan de app toevoegen, vergelijkbaar met de filters uit de app Prisma.

Google Foto’s downloaden

Google Foto’s is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu