De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Doek voor Google+ Foto’s valt, maar dat is niet erg

Gijs Ettes
21 juli 2015, 8:05
1 min leestijd
Doek voor Google+ Foto’s valt, maar dat is niet erg

1 augustus betekent het einde voor Google+ Foto’s. Vanaf die dag zal de app uit de Play Store verdwijnen en wordt ook gestart met het opdoeken van de dienst op het web en iOS.

Lees verder na de advertentie.

Switch naar de nieuwe Google Foto’s app

Dat betekent echter niet dat je in paniek hoeft te raken. Al je foto’s zijn na 1 augustus namelijk nog steeds te bereiken via de nieuwe fotodienst Google Foto’s (photos.google.com) die in mei werd geïntroduceerd. Momenteel wordt alles wat in Google+ Foto’s staat opgeslagen al in het nieuwe Google Foto’s getoond, maar heb je nog de optie om van de oude fotodienst gebruik te maken. Die optie verdwijnt over twee weken.

Google Foto’s biedt een aantal voordelen, waaronder een overzichtelijkere interface, betere zoek- en sorteeropties, gratis opslag van foto’s (tot een  maximale resolutie van 16 megapixels) en slimme suggesties. Ook heeft de fotodienst  de mogelijkheid om kiekjes te bewerken, collages of filmpjes te maken en uiteraard beelden te delen met anderen via bijvoorbeeld e-mail en social media.

Toch zijn er ook genoeg negatieve reacties op de aankondiging van gebruikers die de bewerkopties en de Chromecast-functionaliteit van Google+ Foto’s missen. Google raadt gebruikers niettemin aan om nu al te switchen naar de nieuwe Google Foto’s app.

→ Lees ook 3 handige Google Foto’s tips die je direct kunt toepassen.

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu