Google+ Foto’s: de nieuwe ‘Android-app’ van Google+

Redactie
17 augustus 2013, 18:13
1 min leestijd
Google+ Foto’s: de nieuwe ‘Android-app’ van Google+
Google+ Foto's

Google+ Foto’s is een nieuwe Android-app die samen met de recente update van Google+ wordt geleverd. De Google+ update liet één van mijn grootste ergernissen aan mijn Nexus 4 plotseling verdwijnen: het Messenger-icoontje is na de update weg. En daarvoor krijgen we Google+ Foto’s in de plaatst, een app voor al je foto’s die op de servers van Google staan.

Lees verder na de advertentie.

Google+ Foto’s: wat kun je ermee?

Screenshot_2013-08-17-17-43-29

Google+ Foto’s is eigenlijk een bundeling van alle foto’s die onder andere op Google+ en Picasa staan, en die via Hangouts zijn verstuurd. Zo krijgt elk Hangout-gesprek zijn eigen album met daarin de gebundelde foto’s. Dit kan het overzicht wel een beetje door de war brengen, maar Google+ Foto’s biedt genoeg sorteringsopties, van hoogtepunten tot foto’s en albums.

Het blijft echter moeilijk om Google+ Foto’s een volledige app te noemen. Het icoon is eerder een snelkoppeling naar de fotosectie binnen de Google+ app. Ondanks dat is het icoon mooi om te zien en kan het, naarmate Hangouts steeds vaker wordt gebruikt, een handige ‘app’ zijn.

Google+ Foto’s verschijnt automatisch als je de officiële Google+ app updatet. De app is te herkennen aan een blauw icoon met een wit figuur dat lijkt op een huis, en een wit rondje. Google+ Foto’s staat veelal direct naast de Google+ app in de appdrawer.

-> Lees alles over Google+ in ons uitgebreide artikel Google+ Android

Download: Google+ (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu