Google+ Foto’s: de nieuwe ‘Android-app’ van Google+

Redactie
17 augustus 2013, 18:13
1 min leestijd
Google+ Foto’s: de nieuwe ‘Android-app’ van Google+
Google+ Foto's

Google+ Foto’s is een nieuwe Android-app die samen met de recente update van Google+ wordt geleverd. De Google+ update liet één van mijn grootste ergernissen aan mijn Nexus 4 plotseling verdwijnen: het Messenger-icoontje is na de update weg. En daarvoor krijgen we Google+ Foto’s in de plaatst, een app voor al je foto’s die op de servers van Google staan.

Lees verder na de advertentie.

Google+ Foto’s: wat kun je ermee?

Screenshot_2013-08-17-17-43-29

Google+ Foto’s is eigenlijk een bundeling van alle foto’s die onder andere op Google+ en Picasa staan, en die via Hangouts zijn verstuurd. Zo krijgt elk Hangout-gesprek zijn eigen album met daarin de gebundelde foto’s. Dit kan het overzicht wel een beetje door de war brengen, maar Google+ Foto’s biedt genoeg sorteringsopties, van hoogtepunten tot foto’s en albums.

Het blijft echter moeilijk om Google+ Foto’s een volledige app te noemen. Het icoon is eerder een snelkoppeling naar de fotosectie binnen de Google+ app. Ondanks dat is het icoon mooi om te zien en kan het, naarmate Hangouts steeds vaker wordt gebruikt, een handige ‘app’ zijn.

Google+ Foto’s verschijnt automatisch als je de officiële Google+ app updatet. De app is te herkennen aan een blauw icoon met een wit figuur dat lijkt op een huis, en een wit rondje. Google+ Foto’s staat veelal direct naast de Google+ app in de appdrawer.

-> Lees alles over Google+ in ons uitgebreide artikel Google+ Android

Download: Google+ (gratis)

Categorie: Sociaal
Thema: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's