Google Foto’s past design albums en apparaatmappen aan

Erwin Vogelaar
2 februari 2017, 20:51
2 min leestijd
Google Foto’s past design albums en apparaatmappen aan

De eerste update van 2017 voor Google Foto’s is een feit. Google Foto’s 2.8 is geen grote aanpassing, want met deze update wordt het design van de Google Foto’s apparaatmappen en albums aangepast. Dit komt het overzicht echter niet ten goede.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s apparaatmappen en albums

Ook in 2017 kunnen we weer een hoop updates verwachten van Google Foto’s. De eerste is nu een feit. De nieuwste versie van Google’s foto-app past het design licht aan. Specifiek worden de albums en apparaatmappen nu anders weergegeven, maar het wordt er niet overzichtelijker op.

google foto's apparaatmappen

Allereerst de albums. In de vorige versie van de app werden albums in een lijst gezet met een schermbrede foto die als cover diende. Op die coverfoto stonden tevens de titel van het album, de datum en hoeveel foto’s er in het album zaten. In de nieuwe versie is de coverfoto vierkant geworden en neemt een album nog maar het halve scherm in beslag. De titel en datum worden nu onder de afbeelding geplaatst. Het ziet er minder mooi uit. Toch maakt deze designkeuze de Albums wel wat makkelijker om doorheen te scrollen, omdat het nu met twee tegelijk gaat.

De apparaatmappen zijn er echter niet overzichtelijker op geworden. In de oude versie van de apparaatmappen zag je voor elke map zoals ‘Camera’, ‘Screenshots’ of ‘Instagram’ een grid van acht foto’s. Hierdoor kreeg je direct een goed beeld van wat er in de map zat. Nu zien de apparaatmappen er hetzelfde uit als de nieuwe albums, met een enkele vierkante foto en de naam van de map.

Google Foto’s downloaden

Je kunt de nieuwste versie van Google Foto’s downloaden in de Play Store via onderstaande link. Het nieuwe design wordt nog uitgerold, dus het is mogelijk dat je even moet wachten tot je het ook ziet.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu