Google Foto’s geeft voortaan suggesties om foto’s te archiveren

Wouter Nijsen
5 juni 2017, 9:38
1 min leestijd
Google Foto’s geeft voortaan suggesties om foto’s te archiveren

Google Foto’s heeft er een handige functie bijgekregen. De foto-app geeft voortaan suggesties van foto’s die je kunt archiveren. Lees in dit artikel hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s archiveren: zo werkt het

Door de nieuwe optie kunnen gebruikers aangeven welke foto’s ze niet meer in de bibliotheek van Foto’s willen zien, waarna die worden gearchiveerd. Dit kan handmatig, maar de foto-app geeft ook suggesties van kiekjes die weg kunnen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van documenten of bonnetjes, die je vaak na korte tijd niet meer nodig hebt. Omdat foto’s worden gearchiveerd, verdwijnen ze in een aparte map en ben je ze niet definitief kwijt.

google foto's archiveren

Google Assistant, die standaard in de Foto’s-app aanwezig is, helpt je met het zoeken van foto’s om te archiveren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van machine learning, wat betekent dat de app kiekjes analyseert en bepaalt of je de afbeelding in de fotobibliotheek moet laten staan. De Assistant vind je in het bijhorende tabblad in Google Foto’s, waar je de assistent ook kunt inschakelen om ruimte vrij te maken door overbodige afbeeldingen te verwijderen.

Download Google Foto’s

Google laat weten dat de update geleidelijk naar iedereen uitrolt, waardoor het even duurt voordat jij met de functie aan de slag kunt. Via onderstaande link download je de laatste versie van Google Foto’s, al staat de app op veel toestellen standaard voorgeïnstalleerd.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu