De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Foto’s laat je kiezen van welke foto’s je een backup maakt

Lars Paymans
13 april 2016, 10:41
1 min leestijd
Google Foto’s laat je kiezen van welke foto’s je een backup maakt

Google is begonnen met de uitrol  van een fijne update voor Google Foto’s,  die een belangrijke functie bevat. Eindelijk is het mogelijk om handmatig in te stellen van welke foto’s je een backup wilt maken.

Versie 1.18 van Google Foto’s wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn  dat de update nog niet voor jou  beschikbaar  is. De nieuwe Google Foto’s-functie  werkt lekker simpel. Selecteer simpelweg de foto’s waar je een backup van wilt maken en tik daarna op de drie puntjes om het menu te openen. Kies ‘Back up now’ om deze plaatjes direct op te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s backup nu ook handmatig

Omdat je foto’s automatisch in een onbeperkte backup op kunt slaan, is deze functie vooral handig voor de mappen waar je juist geen backup van wilt maken. Mochten er in deze mappen toch foto’s staan die je niet kwijt wilt raken, dan kun je ze nu dus handmatig aan je backup toevoegen.

Naast deze nieuwe backupfunctie kun je jouw Google Foto-bibliotheek ook doorzoeken met emoji. Grappig, want deze zoekfunctie gebruikte Google eerst als grap op 1 april. In versie 1.18 is het invullen van een geel gezichtje als zoekterm dus officieel mogelijk. In de korte video hieronder zie je hoe het werkt.

De vorige update voor Google Foto’s zorgde ervoor dat bewerkte foto’s niet lang automatisch een kopie van de originele foto maakte. Hierdoor bespaar je (veel) ruimte en voorkom je dat  je bibliotheek vol komt te staan met dubbele plaatjes.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu