De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handige back-up-functie Google Foto’s verwijderd zonder verklaring

Erwin Vogelaar
24 juni 2017, 13:09
2 min leestijd
Handige back-up-functie Google Foto’s verwijderd zonder verklaring

Een back-up maken van je foto’s slurpt vanaf nu mogelijk onverwachts je accu leeg. Google verwijdert namelijk zonder verklaring een handige back-up-functie in Foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s back-up tijdens het opladen

Lange tijd had Google Foto’s de mogelijkheid om enkel een back-up te maken en synchroniseren tijdens het opladen van je toestel. Deze optie is met de nieuwste versie van de app verwijderd. Waarom Google de functie heeft verwijderd, is nog niet duidelijk. Het bedrijf blijft stil, terwijl gebruikers niet blij zijn.

google foto's back-up-functie

Google Foto’s maakt automatisch een back-up van je foto’s. In de instellingen van de app kun je aangeven dat dit enkel moet gebeuren als je met wifi bent verbonden, omdat het anders best wat data kan kosten. Als er veel foto’s en video’s worden geüpload, kan dit tevens een aanslag op je accu zijn. Daarom had de app de mogelijkheid om alleen een back-up te maken terwijl het toestel aan het stopcontact hangt. Deze optie is nu verdwenen.

Gebruikers zijn niet blij

Gebruikers laten op verschillende plekken weten niet blij te zijn met deze update. Onder andere op Reddit en het Google Product Forum (hier en hier). Mogelijk zag Google dat te weinig mensen de functie gebruikten en daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de optie te verwijderen.

Ben je zelf ook ontevreden met deze update, dan is het mogelijk om dit bij Google aan te kaarten. Ga hiervoor naar de Google Foto’s-app en open het menu. Hier vind je de optie ‘Feedback verzenden’. Tik hierop om in tekst uit te leggen waarom de back-up-functie terug moet komen.

Google Foto’s en IFTTT

Er is ook goed nieuws voor gebruikers van de fotodienst, want Google Foto’s werkt nu met IFTTT. Op de Google Foto’s IFTTT-pagina vind je allerlei recepten om te gebruiken.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu