Google Foto’s kan nu je video’s stabiliseren (en zo werkt het)

Thomas Haenen
13 april 2017, 9:20
2 min leestijd
Google Foto’s kan nu je video’s stabiliseren (en zo werkt het)

Google heeft een update voor de Foto’s-app uitgebracht die voor betere beelden zorgt. Een video kan nu ook na het opnemen gestabiliseerd worden.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Google Foto’s beeldstabilisatie

De eerste hints naar de nieuwe Google Foto’s feature doken eind vorig jaar al op in de app, maar nu lijkt deze eindelijk voor iedereen beschikbaar te zijn. Om een video te stabiliseren open je het bestand in Google Foto’s en druk je op het Pen-icoontje om deze te bewerken. Vervolgens vind je linksonder een ‘Stabilize’-knop. Het verwerken van de aanpassingen kan even duren, afhankelijk van hoe groot de video is.

Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat een video minder trilt. Tijdens het filmen beweeg je doorgaans continu een klein beetje, waardoor het beeld wat onrustig kan ogen. Beeldstabilisatie probeert die trillingen weg te halen.

Steeds meer smartphones hebben optische beeldstabilisatie, wat de bewegingen verwijdert terwijl je aan het filmen bent. Google past elektronische beeldstabilisatie toe. Dat werkt doorgaans iets minder goed. Zo merk je al gauw dat de Foto’s-app het beeld soms licht vervormt en dat beelden rond de randen weggesneden worden.

Op de achtergrond zijn er nog verschillende andere aanpassingen doorgevoerd met deze Google Foto’s-update. Zo zijn er in de broncode verschillende verwijzingen ontdekt naar Google+, het sociale netwerk van Google. Ruim een jaar geleden werd de Google+-integratie nog uit de Foto’s-app verwijderd, nu maakt deze mogelijk zijn terugkeer. In de broncode zijn onder andere mogelijkheden ontdekt om foto’s of albums met Google+ vrienden en groepen te delen.

Google Foto’s voor Android downloaden

De update met Google Foto’s beeldstabilisatie wordt vanaf vandaag uitgerold. Mocht je de app nog niet hebben, dan kun je deze via onderstaande link gratis downloaden in de Play Store. Google Foto’s werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu