Google Foto’s voor Android en web krijgen praktische updates

Erwin Vogelaar
2 maart 2016, 19:30
3 min leestijd
Google Foto’s voor Android en web krijgen praktische updates

Google Foto’s voor Android en web zijn geüpdatet. De Android-app heeft verbeterde navigatie, terwijl de webversie meer bewerkingsopties heeft gekregen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s bewerken

Met Google Foto’s heeft Google een bijzonder uitgebreide fotodienst gemaakt. Met de dienst worden niet enkel alle foto’s automatisch opgeslagen in de cloud, maar ook kun je snel naar een bepaalde foto zoeken. Google analyseert de afbeeldingen namelijk automatisch, waardoor er duidelijk is op welke foto bijvoorbeeld een kat, een boom of een specifiek persoon staat. De foto’s zijn ook in een webbrowser te bekijken en daar te bewerken. Die opties zijn nu uitgebreid en tevens heeft de Android-app een visuele update gekregen voor betere navigatie.

Nieuwe bewerkingsopties webversie Google Foto’s

De nieuwe bewerkingsfuncties zijn aangekondigd door het Foto’s-team op Google+. Het is nu mogelijk om in de edit-modus te blijven en te wisselen van foto. Ook kun je nu makkelijker een foto bijsnijden door een vaste beeldverhouding te kiezen. Daarmee zorg je er bijvoorbeeld voor dat alle foto’s dezelfde verhoudingen krijgen. Deze nieuwe mogelijkheden lijken klein, maar kunnen een hoop werk schelen als je veel foto’s achter elkaar wilt bewerken.

Google Foto's bewerken

Foto’s bewerken doe je door naar de Google Foto’s-website te gaan en bij het bekijken van een foto op het potloodje te klikken. De eerste nieuwe functie is makkelijk te vinden. Als je bezig bent met het bewerken van een foto kun je door de muis naar links of rechts van de foto te bewegen een pijltje oproepen. Klik daar op om een oudere of nieuwere foto op te roepen.

Google Foto's bewerken

De tweede nieuwe functie kun je vinden als je tijdens het bewerken rechtsboven op de ‘Bijsnijden en draaien’ knop klikt. In het nieuwe scherm kies je voor de linkerknop ‘Beeldverhouding’. Hier krijg je meerdere opties, namelijk het vrij bijsnijden, het origineel aanhouden, een vierkant, 16:9 of 4:3. Na het kiezen van een juiste verhouding kun je de foto nog slepen, waardoor enkel het juiste onderdeel van de foto op het gesneden resultaat te zien is.

Google Foto’s voor Android

Google Foto's bewerken

Vanaf vandaag rolt ook een nieuwe versie van de Google Foto’s-app voor Android uit, met voornamelijk een visuele update. Zo is er nu een nieuwe balk onderin het scherm geplaatst waar je snel kunt wisselen tussen de Assistent, Foto’s en het nieuwe Albums. Wat in de oude versie van de app Verzamelingen heet, gaat vanaf nu door het leven als Albums. In Albums kun je via een nieuwe carousel aan de bovenkant toegang krijgen tot je gedeelde albums, mensen, plekken, dingen, animaties, collages, films en apparaatmappen.

Het idee achter deze veranderingen is niet enkel visueel, want Google stelt dat door de nieuwe elementen het gebruik van de app een stuk sneller en makkelijker moet zijn. Omdat de update voor de app uitgerold wordt, kan het even duren tot je de nieuwe versie zelf op je Android-toestel hebt staan. Zorgt er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van Google Foto’s op je toestel installeert. Downloaden kan via onderstaande link in de Play Store. De app vereist Android 4.0 of hoger.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Bron: Google Plus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu