Google Foto’s-update maakt bewerken van foto’s makkelijker

Wouter Nijsen
29 maart 2016, 14:07
1 min leestijd
Google Foto’s-update maakt bewerken van foto’s makkelijker

Google Foto`s heeft een kleine, maar handige update gekregen. Het is voortaan mogelijk om na het bewerken van een foto weer terug te gaan naar het origineel.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto`s bewerking verbeterd

Google Foto`s, de onbeperkte fotodienst waarmee je alle foto`s gratis in de cloud zet, is weer een stukje slimmer geworden. In versie 1.17 werkt Google Foto`s iets anders wanneer je foto`s bewerkt. Wanneer voorheen een kiekje werd aangepast, verscheen een los bestand opgeslagen met je bewerkingen. Dit bestand werd samen met de originele foto opgeslagen, waardoor het overzicht met kiekjes sneller vol en onoverzichtelijk  raakte.

Voortaan worden er geen kopieën gemaakt en blijft alleen het originele bestand bewaard. Handig is dat je wijzigingen ook weer ongedaan kunt maken, wat handig is als je meerdere bewerkingen nodig hebt voor het gewenste resultaat, of liever teruggaat naar het origineel. Dit doe je met een nieuw knopje in het menu.

Google Foto's bewerking

Vorige week werd Google Foto`s ook al van een update voorzien. De fotodienst maakt nu automatisch een fotoalbum van bijvoorbeeld je vakantie. Hiervoor pakt Foto`s alleen de beste plaatjes, waarbij waarschijnlijk wordt gekeken naar de personen op de foto en of er bijvoorbeeld gelachen wordt. Het is mogelijk om tekst toe te voegen aan kiekjes en met locatiepins aan te geven waar je allemaal bent geweest.

Google Foto`s downloaden

De nieuwste versie van Google Foto`s is via deze link als apk-bestand te downloaden. Binnenkort worden de opties ook via Google Play beschikbaar. De app draait op alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu