De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Downloaden: Google Foto’s met Chromecast-ondersteuning

Redactie
1 oktober 2015, 16:01
2 min leestijd
Downloaden: Google Foto’s met Chromecast-ondersteuning

Google Foto’s heeft vanaf deze week eindelijk ondersteuning voor de  Chromecast. De update is nog niet beschikbaar in de Play Store, maar het apk-bestand is al wel te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s maakte  ooit onderdeel uit van Google+. Laatstgenoemde  beschikte destijds wel over Chromecast-ondersteuning, maar daar kwam verandering in  toen de app Google Foto’s werd geïntroduceerd. In de laatste versie is  de Chromecast-functie teruggekeerd  zijn bovendien  extra functies te vinden.

Foto’s streamen met Google Foto’s Chromecast-ondersteuning

Dankzij  de Google Foto’s Chromecast-ondersteuning kun je foto’s en video’s streamen naar  je televisie en tegelijkertijd door de  kiekjes  op je telefoon bladeren, zonder dat dit te zien is op de  televisie. Hier blijft alleen  het uitgekozen beeld zichtbaar voor anderen en niet beelden die je privé wilt houden.

Ook nieuw  is ‘Gedeelde albums’, een functie die later in 2015 beschikbaar zal komen. Deze albums zijn door meerdere mensen te bekijken en te beheren. Voordat derden  toegang krijgen tot een album dienen ze wel eerst uitgenodigd te worden. De app stuurt ook een notificatie als er een nieuwe foto geplaatst is.

google foto's chromecast

Een derde, nieuwe functionaliteit heeft te maken met de zoekfunctie van de app.  Door personen of situaties op een foto labelen en deze groepen samen te voegen, worden  de zoekresultaten accurater. Zo kun je zoeken op naam, plaats of gebeurtenis, maar ook op een combinatie van deze trefwoorden.

Tot slot kun je nu de snelheid aanpassen van slow-motion-video’s die zijn geschoten met de nieuwe Google Camera-app. Google Foto’s moet ook sneller en stabieler werken.

Lees hier alles over het vernieuwde Google Foto’s

Zo download je Google Foto’s

De nieuwe versie van Google Foto’s is versie 1.6. Deze zal stapgewijs worden uitgerold en is niet direct te verkrijgen in Google Play. Wil je de update van Google Foto’s met Chromecast-ondersteuning alvast installeren, dan kan dat door het apk-bestand te downloaden. Dat is hier  te vinden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu