Dit moet je weten over het nieuwe Delen-tab in Google Foto’s

Erwin Vogelaar
28 juni 2017, 20:23
2 min leestijd
Dit moet je weten over het nieuwe Delen-tab in Google Foto’s

De nieuwe Google Foto’s-deelfuncties, aangekondigd tijdens Google I/O, worden nu uitgerold. Dit moet je weten over de nieuwe functie.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Google Foto’s Delen-tab

Google rolt zijn nieuwe grote Delen-update uit voor Google Foto’s. De functies uit deze update werden tijdens Google I/O aangekondigd, maar nu mag je er eindelijk zelf mee aan de slag. Tenminste: als de update ook bij jou is binnengekomen. Dit moet je weten over de nieuwe mogelijkheden.

In de oude versie van de Google Foto’s-app stonden drie tabs onderin: Assistent, Foto’s en Albums. Met de update komt er een vierde tab bij: Delen. In deze tab vind je alle foto’s die naar jou zijn gestuurd, maar ook de foto’s die je zelf hebt verspreid.

Google Foto's Delen-tab

Google gebruikt deze tab tevens voor suggesties voor nieuwe deelacties. Hiervoor kijkt de app naar je gedrag, maar ook de mensen in je foto’s. Tevens weet Google of een serie aan foto’s op een bepaald evenement gemaakt is, zoals een feestje of een huwelijk. De app stelt dan direct voor om alle foto’s van dit evenement naar alle aanwezigen te sturen.

De suggesties bekijk je eerst voordat je ze verzendt. Het is daarbij mogelijk om foto’s uit een voorgestelde collectie te verwijderen, bijvoorbeeld als een kiekje niet goed is gelukt of iemand er slecht op staat. Weet Google dat je vrienden of familie, die ook Google Foto’s gebruiken, aanwezig waren op het evenement? Dan krijgen die een herinnering of ze ook hun foto’s aan het album willen toevoegen.

Vanuit het menu is het ook mogelijk om je volledige bibliotheek aan foto’s te delen met iemand anders. Hiervoor gebruik je dus niet het Delen-tab, maar het algemene menu. Daar kies je voor ‘Bibliotheek delen’. Naast het delen van de volledige bibliotheek is het hier ook mogelijk om alleen foto’s van specifieke personen te delen. Ook mag je aangeven of enkel foto’s vanaf een bepaalde datum gedeeld mogen worden. Bijvoorbeeld zodat je geliefde de foto’s van je ex niet ziet.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu